Borstcorrectie

Borstcorrecties kunnen om diverse redenen en met verschillende technieken worden uitgevoerd.

Dit zijn drie veel voorkomende behandelingen:

Borstlifting

Wanneer de borsten na een zwangerschap of door sterke vermagering veel kleiner worden, kan het voorkomen dat de huid niet elastisch genoeg is om zich aan te passen aan het verminderde volume. De borsten zitten dan te ruim in het vel en gaan hangen. Ook de leeftijd heeft invloed op het model van de borsten, immers na het dertigste levensjaar begint de huid te verslappen. Dit is een natuurlijk proces. Door operatief het huidoverschot weg te nemen en tegelijkertijd de borstklier weer in model te brengen, ontstaat weer een stevigere borst. Eventueel kan deze ingreep worden gecombineerd met een borstvergroting, waarbij inwendige protheses in de borsten worden geplaatst.

Borstvergroting

Bij vele vrouwen leeft de wens naar grotere of stevigere borsten. De borsten kunnen al sinds de puberteit klein of onderontwikkeld zijn. Soms neemt het volume van de borsten af na een zwangerschap of zijn de borsten slapper en kleiner geworden na een vermageringsdieet. Niet iedere vrouw komt in aanmerking voor een vergroting. Allereerst moet u volgroeid zijn. Als de borsten erg verslapt zijn kan een borstlift, al dan niet in combinatie met een prothese, een betere oplossing zijn. De plastisch chirurg overlegt met u welke ingreep voor u het fraaiste resultaat kan opleveren. De protheses die ingebracht worden zijn van hoge kwaliteit en in verschillende vormen beschikbaar.

Borstverkleining

Het komt regelmatig voor dat vrouwen last hebben van te zware borsten. Door een abnormaal gewicht van de borsten kunnen lichamelijke klachten als rug-, nek- en schouderpijn ontstaan. In extreme gevallen kan het zelfs moeilijk zijn een passende beha te vinden. Ook bij het sporten kunnen vrouwen hinder ondervinden van hun zware borsten. Als de borsten verslapt zijn, kan smetten van de huid in de borstplooi voorkomen. Ook kunnen psychische klachten voorkomen, zoals schaamtegevoelens. Vaak is er sprake van een slechte houding als de vrouw enigszins voorovergebogen loopt om de grootte van de borsten te verbergen.

Bij een borstverkleining verkleint de plastisch chirurg uw borsten één of meer cupmaten. Het streven is meestal een cupmaat die bij uw lichaam past. Dit is afhankelijk van uw figuur, met name van de omtrek van de borstkas. Als u graag een grotere of kleinere cupmaat wenst, kunt u dit altijd bespreken met uw behandelend plastisch chirurg.


© 2023 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden