Buikwandcorrectie

Er zijn verschillende redenen waarom u een buikwandcorrectie, of een buikwandplastiek moet ondergaan.

 

Buikwandcorrecties na massief gewichtsverlies

Als u door een maagverkleinende ingreep of door een verandering in levensstijl veel gewicht heeft verloren, kan dit tot een overhangend vetschort van de buik leiden. De klachten die dan kunnen ontstaan zijn mechanische hinder, sociaal vermijdingsgedrag, smetplekken en een negatief lichaamsbeeld. Een correctie van de buikwand kan dan een goede oplossing zijn.

De buikwandplastiek (operatie van de buikwand)

Door veroudering, zwangerschappen, operaties, maar vooral door afvallen na overgewicht, treedt bij bijna ieder mens een verslapping op van de buikhuid, terwijl vaak ook de spieren van de buikwand verslappen. Er ontstaat dan een ‘hangbuik’ of een ‘puilende buik’. Middels een buikwandoperatie kan dit worden gecorrigeerd. Een buikwandoperatie is geen methode om af te vallen. Bent u te zwaar, dan is het verstandig om voor de operatie eerst te vermageren.

Moet je je voorstellen dat er altijd een stuk vel in de weg zit bij het lopen, sporten, waar smetplekken kunnen ontstaan en dat altijd herinnert aan het stigma: ooit was ik heel zwaar....

Plastisch chirurg dr Plastisch chirurg dr. Hoogbergen over buikwandcorrectie obesitas

© 2023 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden