Cardioversie

Met behulp van cardioversie proberen de hartspecialisten van het Catharina Hart- en Vaatcentrum een te snel hartritme om te zetten in een normaal hartritme. Dat gebeurt door elektrische schokken toe te brengen aan het hart. Met cardioversie kunnen de artsen van ons ziekenhuis veel voorkomende hartritmestoornissen zoals boezemfibrilleren of boezemflutter behandelen.

Cardioversie passen onze hartspecialisten meestal toe als u last heeft langdurend boezemfibrilleren (langer dan 48 uur). Door het boezemfibrilleren kunt u veel last hebben van hartkloppingen, duizeligheid of kortademigheid. Bij kortdurend boezemfibrilleren passen onze artsen cardioversie alleen toe wanneer u ernstige klachten heeft en er onvoldoende bloed door het lichaam wordt gepompt.

Behandeling

Onze cardioloog plakt twee dunne, ronde aluminium schijven op uw borstkas. Hierop plaatst hij twee metalen klossen die verbonden zijn met een defibrillator. De defibrillator geeft een elektrische schok af om de elektrische prikkels in het hart tijdelijk uit te schakelen. Het hart staat één of twee seconden stil en krijgt daarna het normale hartritme terug.

Veel ervaring
Onze specialisten voeren al meer dan 35 jaar complexe hartoperaties uit. Het Hart- en Vaatcentrum heeft zich dan ook ontwikkeld tot een nationaal en internationaal bekend en gerespecteerd centrum. Het Hart- en Vaatcentrum is één van de leidende hartcentra in Nederland bij onderzoek naar nieuwe manieren om hartritmestoornissen zoals boezemfibrilleren of boezemflutter te behandelen.


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden