Dissectie operatie

Met een dissectie operatie kunnen de hartspecialisten van het Catharina Ziekenhuis in het Hart- en Vaatcentrum een afwijking in de aorta behandelen. Tijdens een dissectie operatie vervangen onze artsen een zo groot mogelijk deel van de gescheurde aorta door een kunststof buisprothese. Eventueel wordt de aortaklep vervangen of gerepareerd.

Een dissectie begint vaak met een klein scheurtje in de aorta. Het gevaar van een dissectie is dat deze zich kan uitbreiden naar het hart of naar de borstholte en buikholte. Het directe gevolg van uitbreiding naar het hart kan zijn dat de aortaklep niet meer goed functioneert, de kransslagaders worden dichtgedrukt of er bloed in het hartzakje komt en het hart niet meer goed kan pompen. Daarom is het belangrijk dat patiënten met een dissectie zo snel mogelijk naar het ziekenhuis worden gebracht

Onderzoeken

Eén of meerdere van deze onderzoeken hebben de hartspecialisten van het Catharina Ziekenhuis uitgevoerd om een afwijking van uw aorta vast te stellen:

Operatie

Tijdens de dissectie operatie vervangen onze artsen een zo groot mogelijk deel van de gescheurde slagader door een kunststof prothese. Als de aortaklep lekt, dan wordt deze hersteld of vervangen. De chirurg kiest de beste methode om de diverse organen tijdens de operatie zoveel mogelijk te beschermen.


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden