Pulmonale Venen Isolatie (PVI)

Als u last heeft van de hartritmestoornis boezemfibrilleren, kunnen de specialisten van het Catharina Hart- en Vaatcentrum u behandelen met Pulmonale Venen Isolatie (PVI).

Bij de Pulmonale Venen Isolatie (PVI) isoleren onze hartspecialisten de vier longaders. Het elektrisch isoleren wordt gedaan met behulp van een katheter die het weefsel bevriest tot temperatuur kouder dan -50 graden of een katheter die door een stroompje het weefsel laat verwarmen tot meer dan 50 graden. In beide gevallen ontstaan er wondjes rondom de longaders die later littekens worden. Het littekenweefsel is niet in staat elektrische stroompjes door te geven. Hierdoor kunnen de prikkels vanuit de longaders de boezem niet meer bereiken. Met de longaders en de bloedstroom gebeurt niets. De duur van de ingreep bedraagt ongeveer 2 uur.

Bij een katheterablatie gaan we via de lies met meerdere katheters naar het hart en sporen we de oorzaak van hartritmestoornissen op. Deze techniek heeft de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt.

Cardioloog prof. dr. Cardioloog prof. dr. Lucas Dekker over Pulmonale Venen Isolatie
© 2022 Catharina Ziekenhuis - Alle rechten voorbehouden