Zenuwblokkade

De zenuwblokkade is een vorm van pijnbestrijding, waarbij u via de huid een injectie met een verdovende en ontstekingsremmende vloeistof krijgt. De anesthesioloog- pijnspecialist voert deze behandeling uit als de pijn door een geïrriteerde zenuw wordt veroorzaakt. Die pijn kan op allerlei plaatsen in het lichaam voorkomen.

U krijgt een injectie met verdovingsvloeistof precies op de plaats waar u de pijn voelt. De behandeling duurt slechts enkele minuten en u mag direct hierna weer naar huis. Voor blijvende resultaten is het soms nodig om de injectie te herhalen. Door de zenuwtakjes telkens weer te verdoven, registreert het op den duur meestal geen pijn meer.

Zenuwblokkade bij chronische schouderklachten
Een veel voorkomende oorzaak van pijnklachten in de schouder is een zogenaamde ‘frozen shoulder’. Andere mogelijke oorzaken zijn: een slijmbeursontsteking, een peesontsteking, een (gedeeltelijke) scheur van een pees of verkalking van een pees.

Door de behandeling van een zenuw proberen we de pijngeleiding te verminderen. Daardoor heeft u minder last van pijn die afkomstig is uit het gebied waar de zenuw naar toe gaat.


© 2023 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden