Catharina bakfiets in één dag naar Glazen Huis

Ruim twintig medewerkers van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven fietsen komende woensdag 21 december in één dag naar het Glazen Huis in Leiden. Daar doneren ze geld voor de Serious Request-actie van 3FM. Vorig jaar, toen het Glazen Huis in Eindhoven stond, fietsten de medewerkers met een bakfiets drie dagen lang heen en weer van het ziekenhuis naar het Glazen Huis op de Markt in Eindhoven. Daarmee werd vorig jaar ruim 28 duizend euro opgehaald voor het goede doel. Dit jaar fietsen ze met dezelfde bakfiets in één keer naar de Beestenmarkt in Leiden.

Woensdagmorgen 07.00 uur vertrekt de groep met de bakfiets vanaf het ziekenhuisterrein voor de ruim 135 kilometer. De groep verwacht rond 19.00 uur ’s avonds aan te komen bij het Glazen Huis om hun donatie te overhandigen aan de dj’s van 3FM. Onderweg stopt de groep bij het Beatrixziekenhuis in Gorinchem en het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda om geld in te zamelen. In de afgelopen weken is onder het personeel van het ziekenhuis al geld ingezameld. Ook is aan leveranciers van het ziekenhuis gevraagd om te doneren.

Het Rode Kruis en 3FM vragen met Serious Request ieder jaar aandacht voor een stille ramp. Dit jaar concentreert de actie zich op moeders die geraakt zijn door oorlog- of conflictsituaties.


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden