Erik Korsten koninklijk onderscheiden

Erik Korsten (65) is vrijdag benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de onderscheiding tijdens zijn afscheid als anesthesioloog/intensivist van ons ziekenhuis. Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven reikte de onderscheiding uit.

Korsten is sinds 1983 werkzaam als anesthesioloog-intensivist van ons ziekenhuis. Hij promoveerde in 1984 aan de Universiteit in Leiden op het onderwerp Intrathoacale Vloeistofvolume Veranderingen.

>Lees hier het afscheidsinterview van Erik Korsten

Hoogleraar

Sinds 2001 is Korsten hoogleraar elektrotechniek aan de TU/e. Zijn inzet in de ruim 35 jaar heeft geresulteerd in talrijke promoties en publicaties, meerdere prijzen op internationale conferenties op het gebied van innovatief gebruik van echocontrast, ultrageluid en beslissingsondersteuning. In 2013 werd hij ook hoogleraar aan de Zhejiang universiteit in het Chinese Hanghzou.

Innovaties

Het werk van Korsten is in de afgelopen jaren van groot belang geweest voor de ontwikkeling van het vakgebied Anesthesiologie en de patiëntenzorg op de Intensive Care. Hij wist bruggen te slaan tussen de medische specialistische zorg, de medische wetenschap en de innovatie van de medische technologie. Dat heeft er onder meer toe geleid dat dankzij zijn inzet vele innovaties met een belangrijke maatschappelijke impact tot stand zijn gekomen en dat de zorg voor de patiënt verbeterd is.

e/MTIC

Mede door de inspanningen van Korsten is de samenwerking tussen de TU/e, diverse regionale ziekenhuizen en Philips in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een wereldwijd innovatie-ecosysteem dat in juni vorig jaar is geformaliseerd in het Eindhoven MedTech Innovation Center, kortweg e/MTIC.

© 2022 Catharina Ziekenhuis - Alle rechten voorbehouden