Gouden legpenning uitgereikt aan Prof. dr Joep Teijink

Prof. dr Joep Teijink van het Catharina Ziekenhuis heeft de gouden legpenning, de hoogste onderscheiding die de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde kent, ontvangen. Hij kreeg deze prestigieuze onderscheiding voor zijn invloed op de ontwikkeling van de Nederlandse Heelkunde.

Vaatchirurg professor dr. Joep Teijink is oprichter van ClaudicatioNet, het landelijke netwerk van gespecialiseerde fysiotherapeuten dat zich sterk maakt voor de wetenschappelijk bewezen effectieve looptherapie en leefstijlbegeleiding voor patiënten met claudicatio intermittens (etalagebenen).

Bijzondere onderscheiding
De gouden legpenning is een eervolle onderscheiding.
De laatste keer dat de onderscheiding werd uitgereikt was in 2022. Toen viel Prof. dr Harm Rutten van het Catharina Ziekenhuis deze hoge eer te beurt voor zijn wetenschappelijk onderzoek op het gebied van endeldarmkanker.

Vaatchirurg Joep Teijink is bijzonder vereerd met de gouden legpenning van de Nederlanse Vereniging voor Heelkunde. “Ik ben ongelofelijk trots op de resultaten waarin we met een geweldig team en natuurlijk alle vaatchirurgen, huisartsen en oefen/ fysiotherapeuten, gesuperviseerde looptherapie en leefstijl begeleiding voor alle patiënten met etalagebenen in Nederland mogelijk hebben gemaakt.”

De looptherapie wordt door veel vaatchirurgen in Nederland omarmd. Waar in de rest van de wereld interveniëren vaak eerste keus is staat in de Nederlandse zorg het belang van de patiënt voorop. Daar zijn we trots op.


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden