Gynaecoloog Dick Schoot achtste hoogleraar Catharina Ziekenhuis

Gynaecoloog dr. Dick Schoot is op 1 oktober benoemd tot hoogleraar aan de Universiteit van Gent. Het gaat om een deeltijd-hoogleraarschap, waardoor Schoot ook zijn werkzaamheden in het Catharina Ziekenhuis kan blijven uitvoeren. Schoot is de achtste hoogleraar in het Catharina Ziekenhuis.

Dick Schoot gaat zich in Gent vooral bezighouden met onderzoek op het gebied van minimaal invasieve gynaecologie – operaties waarbij de snijwond zo klein mogelijk wordt gehouden – en IVF (kunstmatige bevruchting). Dit zijn bekende terreinen voor Schoot. Op deze onderwerpen werkt de Eindhovenaar, die net als veel andere medisch specialisten uit het Catharina Ziekenhuis veel wetenschappelijk onderzoek doet, namelijk al jaren samen met de TU/e en de Universiteit van Gent.

Vrouwenziektes

“Ik werk al heel lang op een prettige manier samen met Gent”, aldus Schoot. “Dus we zijn geen onbekenden van elkaar. Ik zie mijn benoeming vooral als een mooie erkenning van de collectieve inspanningen die er in het Catharina Ziekenhuis op gynaecologisch gebied zijn gedaan. Er wordt fantastisch samengewerkt waardoor we als één geheel het hele palet aan ‘vrouwenziektes’, zoals gynaecologische kanker, bekkenbodemproblemen, bloedingsafwijkingen, endometriose en vruchtbaarheidsproblematiek kunnen behandelen. Dat er uit dat collectief iemand hoogleraar mag worden, is ook een teken dat de zorg die we leveren van hoog niveau is en dat we belangrijk onderzoek doen.”

TU/e, Maastricht UMC+ en TU Delft

Schoot is de achtste hoogleraar uit het Catharina Ziekenhuis. Cardioloog Nico Pijls, klinisch chemicus Volkher Scharnhorst en intensivist-anesthesioloog Erik Korsten zijn als hoogleraar verbonden  aan de Technische Universiteit Eindhoven. Aan de universiteit van Maastricht zijn de professoren chirurg-oncoloog Harm Rutten, longarts Frank Smeenk en vaatchirurg Joep Teijink benoemd tot hoogleraren. Voormalig chirurg en medisch adviseur Jack Jakimowicz van het Catharina Ziekenhuis is professor aan de TU Delft.


© 2023 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden