Jesse Klaver onder de indruk na werkbezoek in Catharina Ziekenhuis

Jesse Klaver bracht vandaag opnieuw een werkbezoek aan het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. De GroenLinks-partijleider vond de verhalen van de medewerkers die hij sprak ‘indrukwekkend’.

Jesse Klaver op de verpleegafdeling CTC, onderdeel van het Catharina Hart- en Vaatcentrum. Op de foto van links naar rechts: hartchirurg Bart Koene, Jesse Klaver, verpleegkundige Manon Kortlever en teamleider Maartje Veltrop.

Klaver liet zich uitgebreid informeren op de Spoedeisende Hulp, de Intensive Care en op de verpleegafdeling cardiothoracale chirurgie (CTC), onderdeel van het Catharina hart- en vaatcentrum.

‘ De vechtlust raakt me’ 

“Wat ik heb gezien is echt indrukwekkend. De vechtlust van het zorgpersoneel raakt me, maar hun vermoeidheid ook. Er is veel meer ziekteverzuim dan in het begin van deze crisis. Dus is de druk op de mensen nog hoger…”

Jesse Klaver op de IC in gesprek met teamleider Joris Reijnders (r) en intensivist/anesthesist Harm Scholten (tweede van rechts).

“De keuzes waar het zorgpersoneel voor staat en voor komt te staan zijn immens”, aldus Klaver. Zo keek hij ook mee met het prioriteringsteam, waar dagelijks overleg wordt gepleegd over de te behandelen patiënten. “ Elke dag moeten artsen ontzettend moeilijke keuze maken over welke patiënten er wel of niet geholpen kunnen worden. Door corona moeten ze elke dag operaties afzeggen van mensen die al zo lang op een wachtlijst staan!”

Oplossen personeelstekort

Met zijn bezoek aan het ziekenhuis wil Klaver zien, horen en voelen wat er speelt op de werkvloer. Zo vroeg hij medewerkers naar hun oplossingen voor de problemen in de zorg. “Ik heb vandaag ideeën gehoord waar ik iets mee kan. Het oplossen van het personeelstekort moet topprioriteit zijn. Er moet echt een langetermijnvisie voor de zorg komen.”

Na zijn bezoek was Klaver dan ook heel duidelijk: “We moeten de zorg beter gaan waarderen.”

Jesse Klaver luistert naar SEH-arts Donna van den Bersselaar (l) en SEH-verpleegkundige Marloes de Vocht (m).

 


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden