Lower body lift in het Obesitascentrum (Video)

Obesitascentrum
Michelangelolaan 2
5623 EJ Eindhoven

040 - 239 91 11
Catharina een Santeon ziekenhuis

Lower body lift in het Obesitascentrum (Video)

Als u door een maagverkleinende ingreep of door een verandering in levensstijl veel gewicht heeft verloren, kan dit tot een overhangend vetschort van de buik leiden. De klachten die dan kunnen ontstaan zijn mechanische hinder, sociaal vermijdingsgedrag, smetplekken en een negatief lichaamsbeeld. Een correctie van de buikwand kan dan een goede oplossing zijn.

De meest voorkomende operatie is een buikwandcorrectie. Dat gebeurt als er alleen sprake is van een beperkt huidoverschot bij de buik. Vaak is er ook een hangend huidoverschot bij de schaamheuvel. Na een buikwandcorrectie loopt het litteken van links naar rechts in de bikinilijn.

Als er naast een huid-vetoverschot van de buik ook nog een overschot in de flanken en op de billen bestaat, kan het litteken van de buikwandplastiek in de bikinilijn doorgetrokken worden naar de rug. Daarbij worden tegelijk de billen en de buitenzijde van de bovenbenen gelift. De zogenoemde lower body lift. De littekens lopen dan in de bikinilijn één keer rond het lichaam.


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden