Lower body lift of buikwandcorrectie

U komt in aanmerking voor een lower body lift, of buikwandcorrectie als u door een maagverkleinende ingreep of door een verandering in levensstijl veel gewicht heeft verloren. Dit kan tot een overhangend vetschort van de buik leiden. De klachten die dan kunnen ontstaan zijn mechanische hinder, sociaal vermijdingsgedrag, smetplekken en een negatief lichaamsbeeld. Een correctie van de buikwand kan dan een goede oplossing zijn.

De meest voorkomende operatie is een buikwandcorrectie. Dat gebeurt als er alleen sprake is van een beperkt huidoverschot bij de buik. Vaak is er ook een hangend huidoverschot bij de schaamheuvel. Na een buikwandcorrectie loopt het litteken van links naar rechts in de bikinilijn. Als er naast een huid-vetoverschot van de buik ook nog een overschot in de flanken en op de billen bestaat, kan het litteken van de buikwandplastiek in de bikinilijn doorgetrokken worden naar de rug. Daarbij worden tegelijk de billen en de buitenzijde van de bovenbenen gelift. De zogenoemde lower body lift. De littekens lopen dan in de bikinilijn één keer rond het lichaam.

Voorwaarden
Een patiënt komt alleen in aanmerking voor een dergelijke operatie als de klachten ernstig genoeg zijn, de patiënt een jaar op stabiel gewicht zit en niet rookt. Als een patiënt nog meer wil afvallen, dan adviseren wij om de operatie uit te stellen en het uiteindelijke gewicht minimaal twaalf maanden stabiel te houden.

Moet je je voorstellen dat er altijd een stuk vel in de weg zit bij het lopen, sporten, waar smetplekken kunnen ontstaan en dat altijd herinnert aan het stigma: ooit was ik heel zwaar....

Plastisch chirurg dr Plastisch chirurg dr. Hoogbergen over buikwandcorrectie obesitas

© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden