Suzanne loopt marathons voor onderzoek naar kanker

Suzanne van de Loo uit Gemert, polikliniekassistente op de afdeling Gynaecologie, heeft al heel wat kilometers in de benen. Dit jaar neemt ze deel aan diverse hardloopevenementen en wil ze zich laten sponsoren. Het geld wat ze hiermee ophaalt, gaat naar het Catharina Onderzoeksfonds, naar onderzoek naar kanker. “Ik wil iets doen, bij het woord kanker krijg ik al kippenvel. Ik zie op de polikliniek vaak jonge vrouwen met een vorm van gynaecologische kanker. Dat maakt nog elke keer veel indruk op me”, vertelt ze.

Suzanne van de Loo traint veel in het bos.

Op zondag 20 maart neemt Suzanne deel aan de Vuurtorentrail op het eiland Ameland. “Dat is misschien wel de mooiste natuurtrail van Nederland. Het gehele parcours is onverhard, door het bos, de duinen en het strand. Ik ben er klaar voor en heb er ontzettend veel zin in”, benadrukt de Gemertse.

Hardloopvirus

Hardlopen is voor Suzanne en ware verslaving geworden. “Ik had nooit gedacht dat ik nu met gemak 60 kilometer per week zou lopen. Ik ben 2,5 jaar geleden gaan hardlopen vanwege rugklachten. Het heeft een hele tijd geduurd voordat ik de 5 kilometer haalde. Maar ik voelde me beter, de pijn was minder en de drive om elke keer verder te lopen was enorm. En die drive sloeg om in het hardloopvirus”, legt ze uit.

Onverhard

Zondag start Suzanne aan haar 42 kilometer. Dat moet een makkie zijn? “Ik ben fit en ik verwacht ook niet veel problemen.” Het parcours is voor 99 procent onverhard. Maar ze legt de lat hoog. “Ik heb 5,5 uur de tijd om binnen te komen maar mijn doel is om het parcours in 4 uur en 45 minuten te lopen. Ik train altijd onverhard, in de bossen, dus ik verheug me vooral wel op de mooie omgeving van Ameland”, lacht ze.   

Sponsoren

De kilometers die Suzanne gaat hardlopen zijn niet voor niks. Tijdens diverse marathons wil ze geld ophalen voor het Catharina Onderzoeksfonds. “Iedereen kent wel iemand met kanker in zijn of haar omgeving die met deze vreselijke ziekte te maken heeft. Het raakt een heel gezin, een hele familie en daarom steun ik het Catharina Onderzoeksfonds. Met het geld kunnen wetenschappers door onderzoek weer een stap richting nog meer kennis, nieuwe successen en betere behandelingen voor kankerpatiënten zetten. Niet alleen op mijn werk zie ik veel jonge mensen met kanker, ook heb ik de ziekte van heel dichtbij meegemaakt. Mijn oma kreeg baarmoederkanker. Niet alleen de diagnose maar de impact eromheen heeft een enorme indruk op me gemaakt. Gelukkig gaat het nu goed met haar en kan ik de marathon op Ameland ook een beetje voor haar lopen. Ze is supertrots!”

Ze loopt de marathon op Ameland ook een beetje voor haar oma.

Wie Suzanne wil sponsoren kan hier een bedrag doneren. Het volledige bedrag komt ten goede aan het Catharina Onderzoeksfonds. Na Ameland neemt Suzanne in juli deel aan de  Gemert City Run en staat ook de Leenderbos Trail op de agenda. Dus houd deze pagina in de gaten!

Het Catharina Onderzoeksfonds steunt medisch wetenschappelijk onderzoek in het Catharina Ziekenhuis. Het doen van medisch wetenschappelijk onderzoek kost veel geld. De overheid draagt hier niet aan bij. Daarom is de Stichting Catharina Onderzoeksfonds opgericht. De onderzoekkracht van het Catharina Ziekenhuis is omvangrijk. Dat levert met enige regelmaat baanbrekende resultaten op. De impactfactor van het wetenschappelijk onderzoek is groot en behoort tot de top van de topklinische ziekenhuizen in Nederland. Het Catharina Ziekenhuis werkt daarbij samen met de Technische Universiteit Eindhoven en het Maastricht Universitair Medisch Centrum. Als een gevolg van deze samenwerking zijn 15 hoogleraren in het ziekenhuis werkzaam. 


© 2023 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden