Vier patiënten Catharina Obesitascentrum een jaar lang gevolgd voor tv-serie

Vier patiënten van het Catharina Obesitascentrum zijn een jaar lang thuis en in het ziekenhuis gevolgd door een cameraploeg voor de TV-serie Dik Tevreden. Deze negendelige serie is vanaf zaterdag 6 september om 19.00 uur te zien op Omroep Brabant (elk uur herhaling).

De serie laat op een indrukwekkende open manier zien hoe de vier de strijd aangaan met hun overgewicht. De psychische problemen waar zij mee te maken krijgen, de lichamelijke ongemakken en de spanning voor de operatie, niets blijft onbesproken.

Het Catharina Ziekenhuis heeft er – samen met de vier patiënten – voor gekozen om de cameraploeg toe te laten bij alle facetten van de behandeling. Dat betekent dat er onder meer gefilmd is tijdens de intake, het gesprek met de psychiater, de diëtiste en in hun privéleven. Zo wil het ziekenhuis een eerlijk beeld geven van de behandeling.


Promo Dik Tevreden; Ton van der Lee


Promo Dik Tevreden; Marieke Kools obesitasverpleegkundige

Ton van der Lee, verloor 50 kg na een maagverkleining
Marieke Kools obesitasverpleegkundige, verloor 60 kg na een maagverkleining

De 9-delige TV-serie Dik Tevreden wordt vanaf zaterdag 6 september elke week uitgezonden op Omroep Brabant. Eerste uitzending om 19.00 uur, daarna tot zondagmiddag elk uur een herhaling.

> Meer informatie over de serie Dik Tevreden

Catharina Obesitascentrum

Het Catharina Obesitascentrum behandelt per jaar meer dan 900 patiënten. Het centrum behoort tot de top van Nederland. De medisch specialisten die werkzaam zijn in het centrum zijn actief op landelijk niveau. Ook ontvangen zij vaak chirurgen uit het buitenland om kennis te delen over de specifieke manier van behandelen in het Catharina Ziekenhuis.

Fides Videoproducties

De serie Dik Tevreden is gemaakt door Fides Videoproducties uit Geldrop. Het bedrijf maakte eerder voor Omroep Brabant de spraakmakende serie Kankerzooi! De cameraploeg is in maart 2013 begonnen met de opnames en heeft tot en met begin 2014 de vier patiënten gevolgd. Het programma wordt gepresenteerd door Carla van Loon.

De deelnemers:

Janneke van Tilburg (54) uit Helmond kampt al lange tijd met overgewicht. Door haar overgewicht heeft ze diabetes en kreeg ze enkele jaren geleden een tia. Met de operatie hoopt ze haar leven een andere wending te geven, zodat zij op de been blijft om haar zoon – die MS heeft – te helpen.

Ton van der Lee (28) uit Berghem wil niet ouder worden met overgewicht. Hij is in zijn pubertijd veel aangekomen en heeft daar nu dagelijks last van. Zijn vader is eerder succesvol geholpen aan overgewicht in het Catharina Obesitascentrum. Ton wil afvallen om zich fitter te voelen en om samen met zijn vriendin en dochter lang en gelukkig te kunnen leven.

John Huntjens (53) uit Asten heeft enkele jaren geleden een maagband laten plaatsen. Die band heeft ervoor gezorgd dat hij dertig kilo afviel, maar is scheef komen te zitten. De werking is daardoor verdwenen en nu wisselt hij het maagbandje om voor een gastric bypass.

Lucia Wildschut (47) uit Eindhoven is in 2011 succesvol geopereerd voor haar overgewicht. Ze viel dankzij een gastric bypass 70 kilo af. Door het afvallen is ze letterlijk te ruim in haar vel komen te zitten. Ze ondergaat in het Catharina Ziekenhuis een zogenoemde lower bodylift. Haar overtollige huid wordt door de plastische chirurg van het Catharina Obestiascentrum tijdens een grote langdurige operatie weggehaald.


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden