Zorg op maat voor jongvolwassene met kanker

In ons ziekenhuis begrijpen we dat jongvolwassenen met kanker een unieke groep patiënten zijn die speciale zorg en ondersteuning nodig hebben. Daarom hebben we AYA-zorg geïntroduceerd, gericht op de leeftijdsgroep tussen 18 en 39 jaar. Onze missie is om AYA’s te helpen bij het behouden van hun kwaliteit van leven, zowel tijdens als na hun behandeling voor kanker.

Bij AYA-zorg draait het niet alleen om de medische behandeling, maar ook om ernaar te streven om jouw kwaliteit van leven te behouden, tijdens en na de behandeling. Of het nu gaat om psychosociale ondersteuning, begeleiding bij vruchtbaarheidskwesties, of hulp bij het behouden van jouw levensstijl, wij zijn er voor jou. We willen dat je je gesteund voelt en dat je de beste zorg krijgt die aansluit bij jouw specifieke behoeften en wensen.

Aya team

Ons gespecialiseerde team van professionals is opgeleid om te werken met jongvolwassenen zoals jij, en ze zijn goed bekend met de uitdagingen die gepaard gaan met het leven met kanker op deze leeftijd. We hebben een kernteam voor de AYA-zorg, dat bestaat uit: Angelie van den Bosch (verpleegkundig specialist), Marion Welten (AIOS interne geneeskunde), Annemarie Thijs (internist-oncoloog) en Milou Litjens (maatschappelijk werk).

AYA-Kernteam
AYA-Kernteam

AYA Zorgnetwerk

We werken samen met andere ziekenhuizen binnen het AYA ‘Jong & Kanker’ Zorgnetwerk.  Dat betekent dat we toegang hebben tot een uitgebreid netwerk van experts op het gebied van kanker op jonge leeftijd. Dit stelt ons in staat om de nieuwste behandelingen en inzichten toe te passen, zodat jij de best mogelijke zorg krijgt, waar je ook bent. We willen dat jij niet alleen een patiënt bent, maar ook een persoon met dromen, doelen en een toekomst. We zijn er om jou te ondersteunen, te begeleiden en te helpen bij het navigeren door deze moeilijke periode. Jouw welzijn en jouw leven staan centraal in onze AYA-zorg.

Meer informatie

Heb je vragen over AYA-zorg in het Catharina Ziekenhuis of wil je een afspraak maken met één van onze verpleegkundig specialisten? Dat kan via telefoonnummer (040) 239 66 00. Liever mailen? Stuur dan een e-mail naar AYA@catharinaziekenhuis.nl.  Vermeld in je mail je telefoonnummer, zodat wij je zo snel mogelijk kunnen helpen.


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden