Deel 8: Klaar met de Kilo’s: Drie maanden controle

Deze zomer volgen we Brigitte Brands in haar strijd tegen de kilo’s. Om zo veel mogelijk resultaat te halen uit de operatie, is het belangrijk dat ook de leefstijl met betrekking tot bewegen wordt aangepast. Tijdens de afspraken bij onder meer de fysiotherapeut worden de algemeen geldende beweegnormen besproken en wordt er specifiek advies gegeven ten aanzien van het ontwikkelen van een gezonde beweegstijl.

Daarnaast wordt er ook een aantal testen uitgevoerd om de spierkracht en conditie in kaart te brengen en te evalueren. Door deze testen is er een beter zicht op de gemaakte vorderingen en kan er, indien nodig, sturing/advies worden gegeven. 

Bekijk deel 8: Drie maanden controle:

Klaar met de kilo’s deel 8: Drie maanden controle

Videoserie Klaar met de kilo’s

Brigitte is een jaar lang door een cameraploeg gevolgd voor de achtdelige serie Klaar met de Kilo’s. Al haar afspraken in het Catharina Obesitas Centrum zijn vastgelegd, zodat er een duidelijk en eerlijk beeld is ontstaan over de zorg die in het centrum wordt geleverd. Haar strijd tegen haar overgewicht is online terug te kijken in de achtdelige videoserie. Zo is Brigitte onder meer gefilmd tijdens de intake, het gesprek met de psycholoog, de fysiotherapeut en de diëtiste. De camera was er ook vlak voor, tijdens en na haar operatie. De psychische problemen, de lichamelijke ongemakken en de spanning voor de operatie, niets blijft onbesproken.

Bekijk hier de achtdelige serie Klaar met de kilo’s, het traject van Brigitte Brands.


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden