Hartchirurg in opleiding Jules Olsthoorn gaat voor hoogst haalbare in San Diego!

We hebben opnieuw een winnaar in ons midden. Hartchirurg in opleiding Jules Olsthoorn is samen met zijn collega Sam Heuts uit het Maastricht UMC+ de beste van Europa. Samen wonnen ze de Europese kenniswedstrijd van alle opleidingsassistenten cardiothoracale chirurgie in Europa.  Begin januari reist het duo af naar San Diego om de beste van de wereld te worden.

De wedstrijd vond plaats op de EACTS, het congres van de Europese vereniging van cardiothoracaal chirurgen. “De vragen in de quiz gingen over cardiothoracale chirurgie in de breedste zin van het woord. Het ging lekker, in de halve finale versloegen we de teams uit Toulouse en Athene en in de finale troffen we het team uit Graz”, aldus Jules, “ja, met de Europese titel op zak gaan we natuurlijk voor het hoogst haalbare in San Diego.”

Jules Olsthoorn (l) en Sam Heuts winnen kenniswedstrijd!

De Europese vereniging van cardiothoracaal chirurgen werd in 1986 opgericht als een Europese organisatie die zich toelegt op de praktijk van cardiothoracale chirurgie. De vereniging heeft wereldwijd zo’n 4000 actieve leden. Ze delen kennis en doen onderzoek met als doel de zorg voor hartpatiënten te verbeteren.


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden