‘Röntgenafdeling’ spreekbeurten

Spreekbeurtenkoffer ‘Röntgenafdeling’

Zou je ook wel eens IN je lichaam willen kijken? Wat zit er onder je huid verstopt? Ons ziekenhuis heeft allerlei slimme apparatuur waarmee we dwars door iemand heen kunnen kijken. Zo zie je bijvoorbeeld de botten, het hart en de longen. Wil je weten hoe dit kan? Reserveer dan snel de spreekbeurtkoffer van de röntgenafdeling. In deze spreekbeurtkoffer vind je:

  • Uitleg over hoe röntgen werkt. Deze informatie staat op papier én op een USB-stickje, zodat je hem kunt gebruiken als PowerPointpresentatie.
  • Diverse voorbeeld materialen, zoals onderdelen die tijdens een operatie in het lichaam geplaatst worden, een ‘loodflap’ die wordt gebruikt voor röntgenonderzoek, een digitale röntgenfilm en een tekening van het lichaam en het skelet.
  • Spelmateriaal, zoals een quiz met voorwerpen en foto’s.

Het is best ingewikkeld om uit te leggen hoe röntgen werkt. Deze spreekbeurtkoffer is daarom geschikt voor oudere basisschoolleerlingen (7 t/m 12 jaar), die een beetje hulp krijgen van een volwassene. Ook leerkrachten in het basisonderwijs kunnen de koffer bestellen om een keer een toelichting te geven.

Je kunt de koffer twee weken achter elkaar lenen. Heb je interesse? Stuur dan snel een mail naar onze afdeling Radiologie om de koffer te reserveren. Wacht niet te lang, want dan is de koffer misschien uitgeleend! Je kunt een mail sturen naar praktijkopleidingradiologie@catharinaziekenhuis.nl.

Bedenk wel dat de spreekbeurtenpakketten geen kant-en-klare spreekbeurten bevatten: je moet zelf je spreekbeurt in elkaar zetten.


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden