‘Over kanker‘ spreekbeurten

Spreekbeurtkoffer ‘over kanker’

Als iemand in je familie kanker krijgt, kun je veel vragen hebben over hoe kanker kan ontstaan en wat je eraan kunt doen. Het kan een spannende tijd zijn voor iedereen die er mee te maken krijgt en soms wil je er dan er meer over weten of er zelfs een spreekbeurt over houden. In de spreekbeurtkoffer over kanker vind je onder andere informatiemateriaal, zoals twee boeken die gaan over hoe chemotherapie werkt en het ontstaan van kanker, een cd over kanker, een fotoverhaal én een heleboel spullen die artsen en verpleegkundigen in het ziekenhuis gebruiken.

Het is best ingewikkeld om uit te leggen wat kanker is. Deze spreekbeurtkoffer is daarom geschikt voor oudere basisschoolleerlingen die een beetje hulp krijgen van een volwassene. Ook leerkrachten in het basisonderwijs kunnen de koffer bestellen om een keer een les te verzorgen over kanker.

Er zijn twee spreekbeurtkoffers over kanker aanwezig die je voor twee weken kunt lenen. Je kunt de koffer reserveren via Dagbehandeling Oncologie of via de Verpleegafdeling Oncologie. Voor de dagbehandeling kun je bellen naar 040 – 239 66 44 en voor de verpleegafdeling Oncologie bel je 040 – 239 79 00. Er wordt een borg van 20 euro gevraagd (graag gepast betalen). Deze krijg je terug als je de koffer weer op tijd en compleet inlevert.


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden