Lower body lift of buikwandcorrectie

Obesitascentrum
Bekijk de video

Als u door een maagverkleinende ingreep of door een verandering in levensstijl veel gewicht heeft verloren, kan dit tot een overhangend vetschort van de buik leiden. De klachten die dan kunnen ontstaan zijn mechanische hinder, sociaal vermijdingsgedrag, smetplekken en een negatief lichaamsbeeld. Een correctie van de buikwand kan dan een goede oplossing zijn.

Wat is een buikwandcorrectie en wat een lower body lift?

De meest voorkomende operatie is een buikwandcorrectie. Dat gebeurt als er alleen sprake is van een beperkt huidoverschot bij de buik. Vaak is er ook een hangend huidoverschot bij de schaamheuvel. Na een buikwandcorrectie loopt het litteken van links naar rechts in de bikinilijn.

Als er naast een huid-vetoverschot van de buik ook nog een overschot in de flanken en op de billen bestaat, kan het litteken van de buikwandplastiek in de bikinilijn doorgetrokken worden naar de rug. Daarbij worden tegelijk de billen en de buitenzijde van de bovenbenen gelift. De zogenoemde lower body lift. De littekens lopen dan in de bikinilijn één keer rond het lichaam.

Moet je je voorstellen dat er altijd een stuk vel in de weg zit bij het lopen, sporten, waar smetplekken kunnen ontstaan en dat altijd herinnert aan het stigma: ooit was ik heel zwaar...."

dr. Hoogbergen chirurg

Wanneer wordt een lower body lift of buikwandcorrectie uitgevoerd?

Als de klachten ernstig genoeg zijn, de patiënt een jaar op stabiel gewicht zit en niet rookt, dan komt een patient in aanmerking voor zo'n operatie. Als een patiënt nog meer wil afvallen, dan adviseren wij om de operatie uit te stellen en het uiteindelijke gewicht minimaal twaalf maanden stabiel te houden.

Waarom deze behandeling uitvoeren in het Catharina Ziekenhuis?

Er is in het het Catharina ziekenhuis een grote ervaring met reconstructies na extreem gewichtsverlies. De plastisch chirurgen zijn in teamverband werkzaam met de andere zorgverleners voor de behandeling van obesitas en de gevolgen ervan. De operatie wordt uitgevoerd door een plastisch chirurg, die nauw verbonden is aan het Catharina Obesitascentrum.

Het gekke is dat ik me nog altijd 'te dik' voelde. Het idee dat je zoveel kilo's kwijt bent, moet landen, moet tot je doordringen. Pas na de buikwandcorrectie gebeurde dat en daar ben ik enorm blij mee.”

Alexander Geleijns viel 84 kilo af en onderging in het Catharina Ziekenhuis een buikwandcorrectie. lees dit verhaal

Reacties op deze behandeling (0)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. Schrijf als eerste een reactie!

Plaats ook uw reactie

Aanhef

Indien u bij ons bent behandeld, hoe waardeert u onze zorg?

Waardering