Obesitascentrum

Obesitaspolikliniek

040 - 239 98 50

ma-vrij (8:30-16:30)

Route: 278

Heeft u ernstig overgewicht? En lukt het niet om zelf of met hulp van anderen af te vallen? Het Obesitascentrum kan u helpen. De obesitas kliniek behandelt en begeleidt al bijna 30 jaar mensen met ernstig overgewicht.

De behandeling van mensen met (ernstig) overgewicht vraagt expertise en kennis van zeer hoog niveau. Betrokkenheid van gekwalificeerde zorgverleners uit verschillende disciplines is essentieel om de vaak kwetsbare obesitaspatiënt de beste zorg te geven. Het doel is herstel van uw gezondheid met een uitgebreid programma, rondom een bariatrische (maagverkleinende) operatie.

In het Obesitascentrum helpt het obesitasteam ruim duizend patiënten per jaar om van het overgewicht af te komen. De obesitas kliniek behoort daarmee tot één van de grootste van Nederland. In het Catharina Ziekenhuis worden al bijna 30 jaar patiënten met overgewicht geholpen.

Het Obesitascentrum biedt volwassenen een compleet zorgtraject van vijf jaar. Dat traject bestaat uit een screening, een eventueel voortraject, de operatie en het natraject. De bariatrische zorg gaat in het Catharina Ziekenhuis dus verder dan alleen de operatie.

Tijdens uw hele traject wordt u intensief begeleid door een team van bariatrisch chirurgen, plastisch chirurgen, nurse practitioners, medisch psychologen, obesitasverpleegkundigen, diëtisten en fysiotherapeuten. Ook endocrinologen, MDL- artsen, anesthesiologen, radiologen en intensivisten zijn bij het zorgtraject betrokken. In onze obesitas kliniek werken twee ervaringsdeskundigen. Naast individuele begeleiding is er begeleiding in groepsverband.

Wilt u precies weten hoe dat zorgtraject eruit ziet? Klik dan hier: Ons zorgtraject

In het Catharina Obesitascentrum voeren we verschillende maagverkleinende operaties uit:

Het Catharina Ziekenhuis is in Nederland ook een groot expertisecentrum voor patiënten die na een maagverkleining veel overhangend vetschort van de buik hebben. Zij kunnen in het ziekenhuis terecht voor een lower body lift of buikwandcorrectie.

Specialisaties

Het Obesitascentrum is gespecialiseerd in revisiechirurgie, ook wel redochirurgie genoemd. Dit is een hersteloperatie als een maagverkleinende operatie is gefaald. Als een patiënt na een operatie bijvoorbeeld klachten heeft zoals regelmatig overgeven of het niet verdragen van voedsel kan een hersteloperatie nodig zijn. Er kan ook sprake zijn van onvoldoende gewichtsafname of juist gewichtstoename. Een voorbeeld van revisiechirurgie is de maagband omzetten naar een gastric bypass. Patiënten die elders zijn geopereerd waarbij niet het gewenste resultaat is bereikt worden vaak naar het Obesitascentrum doorgestuurd voor een revisie.

Patiëntenplatform

Bent u patiënt van het Obesitascentrum? Log dan hier in Obesitascentrum Patiëntenplatform

Onze specialisten

© 2022 Catharina Ziekenhuis - Alle rechten voorbehouden