Video's & folders

Fysiotherapie tijdens chemotherapie

Sinds mei 2013 biedt het Catharina Ziekenhuis aan vrouwen die vanwege borstkanker chemotherapie krijgen, tijdens de kuur speciale fysiotherapie aan die is gericht op het voorkomen en verminderen van vermoeidheidsklachten. Twee keer per week kunnen vrouwen in het ziekenhuis terecht voor fitness, onder leiding van oncologisch geschoolde fysiotherapeuten. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat door te sporten de chemotherapie beter wordt verdragen, dat patiënten sneller herstellen en minder last hebben van bijwerkingen. Ook het sociale aspect speelt een belangrijke rol. Het samen sporten met lotgenoten wordt door patiënten als prettig ervaren. Neem voor meer informatie contact op met uw mammacareverpleegkundige.