TV-serie over Catharina Obesitascentrum goed ontvangen

De tv-serie Dik Tevreden is pas net over de helft, maar één van de doelen is al bereikt. De serie, die elke zaterdagavond wordt uitgezonden op Omroep Brabant, zorgt voor veel steun bij mensen met overgewicht, merken de deelnemers aan het programma. “Mensen herkennen zich in mijn verhaal”, aldus Janneke van Tilburg uit Helmond (zie foto).

In de negendelige serie worden een jaar lang vier patiënten van het Catharina Obesitascentrum door een cameraploeg gevolgd. Op een open en indrukwekkende manier is te zien hoe de vier de strijd aangaan met hun overgewicht. Afgelopen zaterdag werd de vijfde aflevering uitgezonden.

De serie vertelt het echte verhaal over obesitas. Deelnemer Ton van der Lee krijgt dan ook veel reacties uit zijn omgeving. “Mensen vertellen me dat het een eerlijk programma is, dat goed in elkaar zit”, vertelt de 28-jarige Berghemmer, die inmiddels ruim vijftig kilo is afgevallen. “Voor veel mensen geeft het programma steun.“

Mijn strijd
Ook deelneemster Janneke van Tilburg uit Helmond merkt dat de verhalen uit de serie veel los maken bij kijkers. “Er komen mensen naar mij toe om te zeggen dat zij zich herkennen in mijn verhaal. Alleen daarom ben ik al blij dat ik hier aan mee heb gedaan. Mijn verhaal, mijn strijd is een steun voor anderen.”

Chirurg dr. Simon Nienhuijs ziet dagelijks patiënten die aan het begin van het traject staan. “Ik krijg tijdens mijn spreekuur te horen dat het probleem obesitas respectvol en duidelijk in de serie naar voren komt”, aldus Nienhuijs.

24 uur per dag te bekijken
De vijf afleveringen die tot nu toe door Omroep Brabant zijn uitgezonden, zijn terug te zien via de website van het Catharina Ziekenhuis. Op de speciale Dik Tevreden pagina is de serie 24 uur per dag te bekijken. Als extraatje is de aflevering van de week erna ook al te zien.

De TV-serie Dik Tevreden wordt elke zaterdagavond uitgezonden op Omroep Brabant. Eerste uitzending om 19.00 uur, daarna tot zondagmiddag elk uur een herhaling.

Fides Videoproducties
De serie is gemaakt door Fides Videoproducties uit Geldrop. Het bedrijf maakte eerder voor Omroep Brabant de spraakmakende serie Kankerzooi! De cameraploeg is in maart 2013 begonnen met de opnames en heeft tot en met begin 2014 de vier patiënten gevolgd. Het programma wordt gepresenteerd door Carla van Loon.

Catharina Obesitascentrum
Het Catharina Obesitascentrum behandelt per jaar meer dan 900 patiënten. Het centrum behoort tot de top van Nederland. De medisch specialisten die werkzaam zijn in het centrum zijn actief op landelijk niveau. Ook ontvangen zij vaak chirurgen uit het buitenland om kennis te delen over de specifieke manier van behandelen in het Catharina Ziekenhuis.


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden