Vaatchirurgen Catharina Ziekenhuis en SJG Weert slaan handen ineen

De vaatchirurgen van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven en het SJG Weert zijn een intensieve samenwerking aangegaan om elkaar verder te versterken. Er werd al regelmatig overlegd en verwezen tussen de ziekenhuizen. Dit wordt nu uitgebreid door het samengaan van beide vakgroepen.

Samenwerken is voor de vaatchirurgen van beide ziekenhuizen niets nieuws. De specialisten weten elkaar al jaren te vinden. Zo gaan patiënten uit Weert voor grote, complexe operaties als bij een aneurysma naar Eindhoven. “Daarin verandert in principe niets, ik blijf ook daar onze Weerter patiënten opereren”, vertelt vaatchirurg Arthur Sondakh in SJG Weert.

Op de foto van links naar rechts: Arthur Sondakh, Joep Teijink, Marc van Sambeek en Philippe Cuypers.

Continuïteit

De fysieke aanwezigheid van vaatchirurgen Philippe Cuypers en Marc van Sambeek van het Catharina Ziekenhuis zorgt bovendien voor een uitbreiding van vaatchirurgische zorg in Weert. Sondakh was de afgelopen jaren de enige vaatchirurg in SJG: “Dat maakte onze zorg kwetsbaarder. Het samengaan van onze vakgroepen maakt dat de continuïteit en bereikbaarheid van vaatchirurgie ook in Weert beter geborgd is. Een belangrijke stap voor de toekomst.”

Kwaliteit

Intensieve samenwerking zal ook leiden tot kruisbestuiving. SJG Weert en het Catharina Ziekenhuis hebben elk hun eigen expertisegebieden. Door die kennis en kunde te combineren zal de vaatchirurgische zorg op beide locaties  verbeteren.

Vaatoperaties vinden plaats in beide ziekenhuizen. Afhankelijk van het soort ingreep zal bekeken worden op welke locatie de operatie het beste kan plaatsvinden. Maar voor controles kunnen patiënten altijd terecht in hun ‘eigen’ ziekenhuis.


© 2023 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden