Couveuse afdeling

Couveuseafdeling

040 - 239 82 95

ma-vr (08.30-17.00)

Route: 483

Als uw pasgeboren kindje extra zorg nodig heeft en wordt opgenomen in het Catharina Ziekenhuis, is dat op de couveuse-afdeling.

Uw kindje wordt opgenomen op de couveuse-afdeling als het extra zorg nodig heeft. Bijvoorbeeld wanneer het te vroeg geboren is of te licht van gewicht. Soms is de geboorte moeizaam verlopen of heeft het kindje een infectie. Die speciale zorg en behandeling kan niet gegeven worden op de kraamafdeling of thuis. Ook kan het zijn dat uw baby opgenomen is voor nader onderzoek of een operatie.

Over de afdeling

De afdeling bestaat uit gezinskamers. De kamers zijn voorzien van alle gemakken en een aantal praktische technische snufjes. Zo kan de speciale verlichting zo worden ingesteld dat de opgenomen kindjes zo min mogelijk prikkels krijgen en minder stress ervaren. Ook kunnen ouders bijvoorbeeld hun mobiele telefoon aansluiten op de couveuse en met hun vertrouwde stemgeluid boodschappen inspreken voor hun kindje.

Vrouw Kind Centrum

De couveuse afdeling is onderdeel van het Vrouw Kind Centrum. Dit is een samenwerking tussen de afdelingen Verloskunde, de Couveuse-afdeling en de Kinderafdeling. Het nieuwe centrum is ontworpen volgens het concept ‘gezinsgerichte zorg’. Ouders en kinderen kunnen dag en nacht bij elkaar blijven. Dat geldt op alle 15 kraamsuites, alle 12 couveuse kamers en op de kinderafdeling.

Bezoektijden
 
Op de couveuse-afdeling gelden geen vaste bezoekuren. Ouders, broertjes en zusjes zijn altijd welkom. Overig bezoek is welkom mits één van de ouders aanwezig is. Houd u er rekening mee dat er maximaal 2 bezoekers per patiënt aanwezig mogen zijn. Alleen in overleg met de verpleegkundige zijn meerdere bezoekers toegestaan.

Onze medewerkers


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden