Vrouw Kind Centrum

Vrouw Kind Centrum

ma-vr 08:30-17:00

Route: 482

Het Vrouw Kind Centrum is een samenwerking tussen de afdelingen Verloskunde, de Couveuse-afdeling en de Kinderafdeling. Het nieuwe centrum is ontworpen volgens het concept ‘gezinsgerichte zorg’. Ouders en kinderen kunnen dag en nacht bij elkaar blijven. Dat geldt op alle 15 kraamsuites, alle 12 couveuse kamers en op de kinderafdeling.

Contact niet onderbroken

In het nieuwe Vrouw Kind Centrum wordt gekeken naar wie van de twee, moeder of kind, de meeste zorg nodig heeft. Heeft het kind de meeste zorg nodig, dan gaat moeder mee naar de couveuse afdeling waar de verpleegkundige van de couveuse afdeling tevens de moeder verzorgt. Indien nodig wordt ook de obstetrie verpleegkundige bij de zorg betrokken. Het kan ook zijn dat moeder kwetsbaarder is en dat besloten wordt om de couveuse op de kraamsuite te plaatsen. Uitgangspunt is dat het contact tussen moeder en kind niet wordt onderbroken.

Van alle gemakken voorzien

Zowel de kraamsuites als de couveuse kamers van het Catharina Ziekenhuis zijn van alle gemakken voorzien. Elke kraamsuite heeft een keukentje, een badkamer en is voorzien van internet,  tv en ambilight. Drie kraamsuites hebben een bevalbad. De couveuse afdeling bestaat uit gezinskamers met een aantal praktische technische snufjes. Zo kan de speciale verlichting zo worden ingesteld dat de opgenomen kindjes zo min mogelijk prikkels krijgen en minder stress ervaren. Ook kunnen ouders bijvoorbeeld hun mobiele telefoon aansluiten op de couveuse en met hun vertrouwde stemgeluid boodschappen inspreken voor hun kindje. De nieuwe kinderafdeling is helemaal van deze tijd met de allerleukste uitdagingen voor kinderen van verschillende leeftijden. Er zijn diverse nieuwe thema’s zoals de onderwaterwereld in de speelkamer. Alles om het verblijf in het ziekenhuis voor het kind zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.

Onze medewerkers


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden