Podotherapie

Podotherapie

040 - 239 84 28

Route: 422

Onze podotherapeuten behandelen patiënten met verschillende soorten voetklachten. Ook met klachten die zijn ontstaan door niet goed functionerende voeten kunt u bij hen terecht.

Heeft u voetklachten? Loopt u scheef vanwege pijn aan uw voeten? Heeft u last van platvoeten, likdoorns of een ingegroeide teennagel? Onze podotherapeuten helpen u graag. Ook met klachten die zijn ontstaan door niet goed functionerende voeten kunt u bij hen terecht. Denk aan knie-, heup- en rugklachten. Behandelingen die onze podotherapeuten uitvoeren, zijn onder andere het aanmeten van speciale zolen, nagelbeugels en orthesen (siliconenstukje dat men aan de voet draagt).

Voetproblemen bij diabetes

Met diabetes heeft u kans op een verminderde doorbloeding van en naar de voeten. Minder toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar uw voet, betekent meer kans op wondjes. Uw huid gaat sneller kapot en geneest langzamer of zelfs niet. Een andere complicatie die zich kan voordoen, is beschadiging van de zenuwen waardoor het gevoel in uw voeten minder wordt. Onze podotherapeuten kunnen u daarbij helpen. U kunt zelf ook een aantal dingen doen om uw voeten goed te verzorgen, zoals een verzorgende crème gebruiken om de huid soepel te houden en zorgen voor goed passende sokken zonder vervelende naden. Het is ook beter om niet op blote voeten te lopen, ook thuis niet. Draag altijd schoenen met een goede pasvorm, die comfort en stevigheid bieden zonder drukplekken.

Vergoedingen

Podotherapie wordt binnen de meeste aanvullende verzekeringen vergoed. Een verwijzing van de (huis)arts is meestal niet meer nodig. Sommige verzekeraars hebben een totaalbedrag voor voetzorg opgenomen. Houd er rekening mee dat van dit bedrag dan ook andere voetzorgverleners zoals de pedicure vergoed worden. Het complete vergoedingenoverzicht vindt u op de site van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten.

Veelgestelde vragen

  • Podotherapie zit niet in de basisverzekering. Vaak bestaat er wel een (gedeeltelijke) vergoeding in de verschillende aanvullende verzekeringen. Het is daarom raadzaam altijd zelf vooraf bij uw ziektekostenverzekeraar te informeren hoe u verzekerd bent voor Podotherapie. Er zijn maatschappijen die uitgebreidere vergoedingen hebben voor patiënten met diabetes of reuma.


© 2023 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden