Isotopenonderzoek

Met een isotopenonderzoek kunnen de hartspecialisten van het Catharina Hart- en Vaatcentrum met radioactieve deeltjes een scan maken van uw hart. Een isotopenonderzoek is één van de onderzoeken waarmee de cardiologen van het Catharina Ziekenhuis vaststellen of uw hart goed werkt.

Een isotopenonderzoek geeft informatie over de activiteit en de doorbloeding van het hart. Een isotoop is een radioactief deeltje dat onzichtbare straling uitzendt. Deze isotopen worden bij u toegediend via een infuus. Een speciale camera vangt de radioactieve straling op en maakt er een scan van. Het onderzoek is vooral geschikt om beweging en veranderingen in beeld te brengen. Met een isotopenonderzoek kunnen onze artsen bijvoorbeeld kransslagadervernauwing opsporen, de plek of de schade na een hartinfarct onderzoeken of bepalen hoeveel bloed de hartkamers rondpompen. Uw arts voert een isotopenonderzoek soms uit in combinatie met een inspanningstest, CT-scan of MRI-onderzoek.

Een isotopenonderzoek is een veilig onderzoek waarmee de hartfunctie in beeld wordt gebracht. Zo kunnen we zien in welke gebieden van het hart minder zuurstof aanwezig is.

Cardioloog dr. Pim T Cardioloog dr. Pim Tonino over isotopenonderzoek

© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden