Cardiologie

Cardiologie

ma-vr (08.30-16.30)

Route: 111

Met een hartaandoening bent u in ons ziekenhuis verzekerd van de beste zorg. Onze cardiologen lopen met hun kennis, ervaring en wetenschappelijk onderzoek voorop en zijn met hun praktijk het grootste behandelcentrum in Nederland.

In het Hartcentrum behandelen we vrijwel alle vormen van hartklachten en -aandoeningen.  Uw huisarts verwijst u voor een eerste afspraak bij hartklachten meestal door naar de polikliniek cardiologie. Eventuele diagnostiek of behandeling vindt plaats op één van de volgende afdelingen:

Onze cardiologen werken nauw samen met hartchirurgen, longartsen, internisten en anesthesisten in het Catharina Ziekenhuis.

‘Hart’ klopt in hart- en vaatcentrum

Zorg op één plek

Alle behandelactiviteiten van het Hartcentrum vinden op één locatie plaats. Op de eerste en tweede verdieping zitten onder meer de hartkatheterisatiekamers (5 kamers), de Hartlounge (16 plekken), de Hartbewaking (12 plekken) en de Medium Care (12 plekken). Heel overzichtelijk voor u en uw naasten en voor de zorgverlener, die u snel passende zorg aan kan bieden.

Hartlounge

Behalve de slimme indeling en de state-of-the-art apparatuur is ook veel aandacht voor het comfort voor de patiënten. Krijgt u een behandeling aan het hart, dan wordt u eerst opgevangen op de Hartlounge. Hier wordt u voorbereid op de ingreep. Ook na de behandeling komt u hier terug. Onder toezicht van het verplegend personeel kunt u hier bijkomen terwijl u tv kijkt, internet of aan de loungetafel een tijdschrift leest. Ook aan uw familie is gedacht: we hebben 2 volledig ingerichte familiekamers.

Neem een 360º kijkje op onze afdeling

Onze medewerkers

Veelgestelde vragen

 • Indien u een vraag heeft voor uw cardioloog kunt u gebruik maken van een e-consult in mijnCatharina.

 • U kunt veel antwoorden vinden op de website van stichting ICD dragers Nederland.

 • Een herhaalrecept aanvragen kan:

  • alleen bij de medicatie waar in het medicatieoverzicht ‘Herhaalrecept’ achter staat.
  • alleen voor actieve medicatie. Voor een herhaalrecept van gestopte of ontbrekende medicatie kunt u telefonisch of via een regulier e-consult contact opnemen met de polikliniek waar u onder behandeling bent.
  • Alleen voor medicatie die door de professional uit het ziekenhuis aan u is voorgeschreven.

  Stap 1
  Wilt u een herhaalrecept aanvragen? Klik op ‘Dossier’ en vervolgens in het grijze menu op ‘Medicijnen’.

  Stap 2
  Zoek het medicijn op waarvoor u een herhaalrecept wilt aanvragen en klik op ‘Herhaalrecept aanvragen’.

  Stap 3
  U kunt kiezen naar welke locatie u het recept wilt laten opsturen. Kiest u het specialisme dat de medicatie heeft voorgeschreven.

  Aangevraagde herhaalrecepten zijn terug te vinden bij de verstuurde e-consulten.

  Let op – U krijgt binnen drie werkdagen een e-consult bericht terug met een datum wanneer u het herhaalrecept kunt ophalen. Wacht altijd eerst dit bericht af. Indien het specialisme uw aanvraag niet kan verwerken dan wordt u hierover geïnformeerd.

 • Indien u cardiale klachten heeft, kunt u de polikliniek bellen. Buiten kantoortijden belt u met de huisartsenpost, of bij spoed 112.

 • Neem eerst contact op met uw eigen apotheek. U kunt online via mijnCatharina een aanvraag doen om recepten bij te bestellen. Wij streven ernaar om dit recept binnen drie werkdagen bij uw apotheek te krijgen.

 • Mocht het nodig zijn dan vraagt de behandelend specialist een intercollegiaal consult aan bij de cardioloog. U hoeft hier zelf dus niets voor te doen.

 • Wanneer u bloed laat prikken in het Catharina Ziekenhuis, doe dit dan een week voor uw afspraak bij de cardioloog. Als u naar een andere locatie gaat om bloed te laten prikken, doe dit dan twee weken voor uw afspraak bij de cardioloog.

 • U kunt elke werkdag van maandag tot en met vrijdag in de ochtend tussen 09.00 en 10.00 uur bellen met de planning HCK (hartkatheterisatie kamers) op telefoonnummer 040 – 23 95 755.


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden