Correctie oogleden en wenkbrauwen

Voor klachten rondom de ogen zijn er diverse plastisch chirurgische ingrepen mogelijk.

 

Correctie van de bovenoogleden

Doordat u een overschot aan huid heeft van uw bovenoogleden, kunt u klachten krijgen van vermoeide of zware ogen, hoofdpijn of branderige ogen. Soms is er een dusdanig huidsurplus dat uw blikveld beperkt wordt. Ook kan het zijn dat het teveel aan huid u gewoon stoort, zonder dat u de genoemde klachten heeft. De stand van de wenkbrauwen kan het huidoverschot van de bovenoogleden beïnvloeden. Soms is het daarom noodzakelijk de ingreep te combineren met de wenkbrauwlift of de voorhoofdslift.

Correctie van de onderoogleden

Veel mensen hebben last van wallen onder hun ogen. Meestal wordt dit veroorzaakt door het slapper worden van de huid en de spieren rondom het oog, of door vet- en/of vocht ophoping onder het oog. Dit kan de plastisch chirurg corrigeren met een onderooglidcorrectie. Correctie van de onderoogleden is een ingreep die wat uitgebreider is dan correctie van de bovenoogleden.

Zijdelingse wenkbrauwlift

Tijdens deze operatie wordt de hoogte van de wenkbrauwen aan de zijkant gecorrigeerd. Een huidoverschot van de bovenoogleden kan een moe en zwaar gevoel in de ogen veroorzaken en problemen geven tijdens televisie kijken en lezen. Ook kan het gezichtsveld verkleind zijn. De oorzaak van een huidoverschot kan een te lage stand van de wenkbrauwen zijn. De huid van de bovenoogleden wordt dan naar beneden gedrukt waardoor het lijkt of zich daar teveel huid bevindt.


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden