Thuismonitoring COPD

Het Catharina Ziekenhuis biedt thuismonitoring van COPD-patiënten. Met een app kunnen wij op afstand meekijken naar uw gezondheid. 

U houdt zelf de regie in handen en u ziet het verloop van uw ziekte. Het voordeel van thuismonitoring is dat we hopen een terugval of opname te kunnen voorkomen. U hoeft in principe minder vaak naar het ziekenhuis. Ook de kans op een ziekenhuisopname wordt kleiner. U krijgt op deze manier de zorg die bij u past.

Hoe werkt het?

Bij thuismonitoring krijgt u regelmatig vragen over uw gezondheid via een app op uw telefoon of tablet. Als het goed gaat, dan zijn het vaak maar enkele vragen, maar als u klachten heeft krijgt u extra vragen. Als er meer klachten zijn, houden we u tijdelijk meer in de gaten door vaker vragen te stellen en tips te geven over het omgaan met uw klachten. Soms zijn er klachten waarvoor we telefonisch contact met u opnemen. Ook kunt u via de app zelf altijd aangeven dat u contact met ons wilt hebben of zelf contact met ons opnemen via het thuismonitoringscentrum, telefoonnummer 010 – 291 27 17.

In de eerste 12 weken wordt de thuismonitoring voor u ingesteld.  Dit is de instelfase. U vult wekelijks de vragenlijst in. Ook volgt u – in de app – lessen om COPD beter te leren begrijpen. 


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden