Vrijwilligers vieren in stijl het 30-jarig bestaan van de Vrijwilligerscentrale

Alle vrijwilligers van het Catharina Ziekenhuis hebben vandaag vrijaf en worden een dagje verwend door het ziekenhuis. Een extra feestelijke dag, want vandaag wordt ook het 30-jarig bestaan van de Vrijwilligerscentrale gevierd. Meer dan 80 vrijwilligers gingen vanmiddag dan ook in galastijl op de foto op de trappen in de centrale hal.

"We vieren het 30-jarig bestaan met een Midzomernachtfestijn", aldus Ted Gerrits, coördinator van de Vrijwilligerscentrale. "Iedereen heeft in de afgelopen weken galakleding uit mogen kiezen." Over het programma mag ze nog niets zeggen. "Daar wordt al weken over gespeculeerd door de vrijwilligers, maar we houden het tot op het laatste moment geheim."

In de watten

Meer dan 110 vrijwilligers leveren dagelijks een belangrijke bijdrage aan de zorg voor de patiënten in ons ziekenhuis. De vrijwilligers zijn onder meer actief als gastvrouw/heer in de centrale hal, serveren koffie op de poliklinieken, zijn actief als begeleider op de verpleegafdelingen of rijden patiënten en bezoekers van hun parkeerplek naar de hoofdingang. "Het werk van de vrijwilligers is van grote waarde voor onze patiënten. Ze staan altijd klaar voor een ander. Vandaag hebben we een speciaal programma om hen in de watten te leggen, om iedereen te bedanken voor hun inzet. Ze verdienen het!", aldus Gerrits.

Maandag 24 juli zijn alle vrijwilligers -de vaste gezichten- weer op hun post om iedereen op gastvrije wijze extra aandacht te geven.

Vrijwilliger worden?

Ben jij een enthousiaste en gastvrije vrijwilliger met een warm hart en luisterend oor? Wij zijn altijd op zoek naar gastvrouwen en gastheren.

Bekijk op de pagina Vrijwilliger het actuele aanbod van onze vacatures voor vrijwilliger. Voldoe je aan het beschreven profiel en zou je graag aan de slag willen als vrijwilliger? Solliciteer direct! Kom jij ons team versterken?

Nieuwsoverzicht Catharina Ziekenhuis