Ruim 100.000 Nederlanders kampen met morbide obesitas

Het Centraal Bureau voor de Statistiek en het RIVM hebben gisteren bekend gemaakt dat het aantal volwassenen dat lijdt aan overgewicht is opgelopen tot 14 procent. 100.000 Nederlanders lijden aan ernstige obesitas.

De toename van het aantal zwaarlijvigen heeft niet één specifieke oorzaak, weet obesitaschirurg dr. Simon Nienhuijs van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. ”Het komt door een gebrek aan beweging, goede voeding en genetische aanleg. Dat is steeds minder goed in verhouding”, legt chirurg dr. Simon Nienhuijs uit.

Suiker

Consumenten weten niet wat gezond is en kopen producten waaraan suiker is toegevoegd. Bewegen hoeven we nauwelijks omdat vrijwel alles bereikbaar is met de auto. “Daar komt bij dat veel mensen stress hebben en te weinig slapen”, zegt Nienhuijs. “Wil je iets aan je overgewicht doen, dan moet je dat allemaal tegelijk aanpakken. Ook de voedselindustrie zal een duit in het zakje moeten doen. Een operatie is pas een uiterste redmiddel en is alleen succesvol met uitgebreide begeleiding in verandering van levensstijl.”

Lees het hele artikel op https://www.rtlnieuws.nl/nederland/overgewicht-is-groot-probleem-dit-is-waarom-we-te-dik-worden
Ook het SBS6 programma Hart van Nederland besteedde aandacht aan dit nieuws. Bekijk het item met chirurg dr. Simon Nienhuijs op https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2018/ruim-100-000-nederlanders-lijdt-aan-ernstige-zwaarlijvigheid/

Deel deze pagina

Nieuwsoverzicht Catharina Ziekenhuis