Marathon Eindhoven zorgt voor mogelijk extra reistijd naar Catharina Ziekenhuis

Op zondag 14 oktober vindt de Marathon Eindhoven plaats. Het Catharina Ziekenhuis ligt midden in het parcours en is tijdens de marathon niet met het openbaar vervoer te bereiken. Voor mensen die met de auto naar het ziekenhuis komen geldt dat soms het parcours moet worden overgestoken. Dat kan tot vertraging leiden. Op bijgaande plattegrond staat de route.

Routeplanner

Er is een speciale live routeplanner beschikbaar waarin de actuele afsluitingen en oversteekplaatsen van het evenement staan. Kijk hiervoor op live.andes.nl/eindhoven#route. Wilt u op zondag 14 oktober op een bepaald tijdstip in het ziekenhuis zijn, bekijk dan de planner.

Langere reistijd

Bezoekers van het ziekenhuis, Spoedeisende Hulp en/of Huisartsenpost moeten rekening houden met een langere reistijd. Na 15.00 uur is het ziekenhuis per auto weer zonder vertraging te bereiken. Het openbaar vervoer rondom het ziekenhuis ligt tot 18.00 uur stil.

Automobilisten

Het Catharina Ziekenhuis is bereikbaar vanuit de John F. Kennedylaan vanaf noordelijke en zuidelijke richting. Ook via de Boschdijk en de 1e Lieven de Keylaan is het ziekenhuis bereikbaar. Op sommige punten in de stad zijn oversteekplaatsen gecreëerd, waar het verkeer over het parcours van de marathon wordt geleid.

Openbaar vervoer

Het advies voor bezoekers die met het openbaar vervoer komen is om op 14 oktober ons ziekenhuis tijdens de marathon te mijden en na 18.00 uur gebruik te maken van de avondbezoektijden tot 20.00 uur (familie en vrienden) of 21.00 uur (naasten: partner, kinderen, ouders). Voor enkele afdelingen gelden afwijkende bezoektijden.  Het ziekenhuis is met het openbaar vervoer vanaf 18.00 uur weer bereikbaar.

Let op: er vinden ook werkzaamheden plaats aan de Michelangelolaan. Er zijn omleidingsroutes en die worden aangegeven met gele borden. Bekijk voor de actuele situatie op de website van de gemeente Eindhoven: www.eindhoven.nl/bereikbaar

Nieuwsoverzicht Catharina Ziekenhuis