Catharina Ziekenhuis vaccineert deze week 850 medisch hoog risicopatiënten

In het Catharina Ziekenhuis is vandaag begonnen met het vaccineren van medisch hoog risico patiënten. In totaal worden deze week 850 patiënten voor de eerste keer gevaccineerd met het Moderna vaccin. Over twee weken volgen nog eens 650 patiënten.

In het COVID-19-vaccinatieprogramma worden mensen van oud naar jong uitgenodigd voor een vaccinatie. Mensen die ouder zijn dan 60 jaar hebben een verhoogd risico om ernstig ziek te worden of te overlijden door COVID-19. Hoe ouder, hoe kwetsbaarder. Daarnaast zijn er mensen die door een bepaalde aandoening een hoger risico hebben dan hun leeftijdsgenoten. Zij worden daarom eerder gevaccineerd: de medische (hoog)-risicogroepen.

Mevrouw Sung krijgt haar vaccin van ziekenhuismedewerker Bram van der Zijden.

Vijf groepen

De komende weken worden vier groepen patiënten met een medisch risico gevaccineerd. Het gaat om vier groepen patiënten van wie het afweersysteem niet goed werkt.

Onderscheid

Er wordt onderscheid gemaakt tussen medische risicogroepen die ook jaarlijks in aanmerking komen voor griepvaccinatie, en medische hoog-risicogroepen zoals vastgesteld door de Gezondheidsraad. De medische hoog-risicogroepen komen eerst aan de beurt, en pas later komen de overige medische risicogroepen aan de beurt.

Wij verzoeken u om geen contact op te nemen met de polikliniek of uw medisch specialist over de vaccinatie. Wanneer u tot de medisch (hoog)-risicogroep behoort krijgt u vanzelf een uitnodiging.

Meer informatie is te vinden op www.rivm.nl.

Deel deze pagina

Nieuwsoverzicht Catharina Ziekenhuis