Opleidingsziekenhuis

Het Catharina Ziekenhuis Eindhoven is een topklinisch opleidingsziekenhuis. Hier werken meer dan 120 artsen in opleiding tot specialist (aios) in de medische en medisch ondersteunende specialismen. Bijna alle specialismen in het Catharina Ziekenhuis hebben een opleidingsbevoegdheid. Voor een aantal specialismen kun je het gehele opleidingstraject volgen, voor een aantal opleidingen een deel van het traject.

Het ziekenhuis bevindt zich in het hart van het dichtbevolkte en economisch sterke Zuidoost-Brabant. Naast de reguliere basiszorg biedt het ziekenhuis – vanwege het ontbreken van een academisch ziekenhuis op korte rijafstand- hooggespecialiseerde zorg van academisch niveau.  Landelijk is het Catharina Ziekenhuis bekend om haar behandelingen van kanker en hart- en vaatzieken en fungeert het ziekenhuis als een centre of excellence en last resort op het gebied van onder meer endeldarmkanker, borstkanker, buikvliesuitzaaiingen bij dikke darmkanker, hartritmestoornissen, hartklepinterventies en slokdarmaandoeningen.

Enkele actuele opleidingen vindt u in dit opleidings-overzicht voor ons volledig aanbod kunt u contact opnemen met Leren@catharinaziekenhuis.nl of bellen met: 040-2396520

 


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden