Psychologie, medische (volwassenen)

Psychische klachten hebben vaak te maken met lichamelijke problemen. Onze psychologen hebben specifieke kennis over klachten en problemen op het grensvlak van psychologie en geneeskunde.

Over Medische psychologie (volwassenen)

Onze psychologen doen bijvoorbeeld onderzoek bij en behandelen mensen met een chronische ziekte die daardoor psychische klachten ervaren of mensen met chronische vermoeidheid.

De psychologen in het Catharina Ziekenhuis vormen één team, maar werken op verschillende plekken. Zo werken er psychologen binnen Psychiatrie, binnen het Obesitascentrum, zijn er psychologen speciaal voor kinderen en jongeren en voor volwassenen. Onder het specialisme Medische psychologie volwassenen valt ook klinische neuropsychologie. De relatie tussen de werking van de hersenen en gedrag staat hier centraal. Om bijvoorbeeld om vast te stellen welke gevolgen een hersenbeschadiging heeft in het dagelijkse leven wordt gebruik van neuropsychologisch onderzoek. In het Geheugen Onderzoek Centrum werken onze psychologen samen met geriaters, neurologen, psychiaters en verpleegkundigen om bij patiënten met geheugenproblemen na te gaan of er mogelijk sprake is van dementie.

Behandelingen kunnen zowel individueel als in groepsverband plaatsvinden.

Een verwijzing naar één van onze medisch psychologen krijgt u via een medisch specialist uit het Catharina Ziekenhuis waar u onder behandeling bent.

Meer informatie over Medische psychologie en onze werkwijze kunt u vinden in onze patiëntenfolders.

Deel uw ervaring

Het Catharina Ziekenhuis wil haar zorg continu verbeteren. Uw ervaring kan ons daarbij helpen. Was u tevreden of verliep iets juist niet naar verwachting? Dan horen we dat graag.

vragenlijst Medische psychologie (volwassenen)

Actueel

Het Catharina Ziekenhuis in jouw woonkamer!

De kans is groot dat u de komende weken naast verpleegkundigen en artsen ook een cameraploeg in de gangen van het ziekenhuis tegenkomt. Deze week is SBS6 voor het succesvolle tv-programma Trauma Centrum opnieuw begonnen met opnames in ons ziekenhuis. De cameraploeg volgt patiƫnten en zorgverleners op verschillende afdelingen van het ziekenhuis.

Lees meer Naar het nieuwsarchief

Meer weten?

Wilt u meer weten over dit specialisme, een specifieke behandeling of onderzoek? Bekijk dan de video’s of de patiëntenfolders van dit specialisme. Wilt u graag persoonlijk advies van één onze specialisten? Maak dan een afspraak.