Bestraling van de long

Radiotherapie

Ga direct naar:

Als bij u longkanker is geconstateerd kan bestraling een onderdeel zijn van de behandeling. Deze bestralingsbehandeling krijgt u op de afdeling Radiotherapie. Uw medisch specialist is een radiotherapeut. Hier vindt u meer informatie over de uitwendige bestraling van longkanker en stereotactische bestralingen van longkanker.

Uitwendige bestraling van de long

Het eerste gesprek


De CT-scan


Het bestralingsplan


De bestraling

Uitwendige stereotactische bestraling van de long

Stereotactische bestraling

Stereotaxie is een geavanceerde bestralingstechniek die wordt toegepast bij patiënten met één of meerdere longtumoren. Door de precisie van deze behandeling krijgt de tumor een hoge stralingsdosis en het gezonde weefsel wordt zoveel mogelijk gespaard.

Stereotaxie: Het eerste gesprek

Informatie over het eerste gesprek met de radiotherapeut.

De 4-dimensionale CT-scan

Informatie over de 4-dimensionale planning CT-scan voorafgaand aan de stereotactische longbestraling. Hierbij wordt tijdens het scannen de ademhaling geregistreerd.

De stereotactische bestraling

Informatie over de bestraling, mogelijke bijwerkingen en nazorg.

Deel deze pagina

Reacties op deze behandeling (2)

Marianne Donker

Waardering

Longbestralingen zijn klaar. Alle lof voor het personeel, zo behulpzaam en zo nodig een luisterend oor. Je wordt zo op je gemak gesteld.

Tecla Marechal

Waardering

Ik zit momenteel nog in de long bestraling en schedel. Tot nu toe heb ik dat goed ervaren, het wordt goed uitgelegd wat er gedaan wordt. Het verplegend personeel is uitermate vriendelijk en geeft ook zo veel mogelijk antwoorden op de vragen waar je mee zit.

Plaats ook uw reactie

Aanhef

Indien u bij ons bent behandeld, hoe waardeert u onze zorg?

Waardering