Orthopedie - onderzoek

Het specialisme Orthopedie binnen het Catharina Ziekenhuis houdt zich vooral bezig met de meer complexe orthopedie. Tot de specialisaties van de orthopedisch chirurgen horen onder andere kinderorthopedie, traumatologie en revisie- en wervelkolomchirurgie.

Het Catharina Ziekenhuis doet veel wetenschappelijk onderzoek, onder andere in de vorm van klinisch onderzoek. Klinische onderzoeken gaan om wetenschappelijke vragen die spelen in de kliniek-praktijk. Het specialisme Orthopedie doet klinisch wetenschappelijk onderzoek in een groter verband, namelijk binnen de maatschap Orthopedie Groot Eindhoven. Het klinische onderzoek richt zich op het verbeteren van de zorg voor de patiënt en behandelmethoden. We kijken bijvoorbeeld of een behandeling veilig en effectief is.

De onderzoeken binnen de maatschap Orthopedie Groot Eindhoven worden uitgevoerd door onder andere arts-assistenten, researchverpleegkundigen en medisch specialisten. Er vinden ook regelmatig onderzoeksprojecten plaats in samenwerking met universiteiten en andere ziekenhuizen. De onderzoeksprojecten worden gecoördineerd en begeleid door twee wetenschappelijk onderzoekers. De bevindingen van de verschillende projecten worden toegepast in behandelmethoden en gepubliceerd in (internationale) wetenschappelijke tijdschriften zodat ook andere artsen en ziekenhuizen het over kunnen nemen.

Voor vragen en opmerkingen kunt u terecht bij onze onderzoekscoördinatoren Marieke van der Steen en Wai-Yan Liu.

De wetenschappelijke publicaties van onze medewerkers vindt u terug op PubMed. Meer informatie over de orthopedisch chirurgen vindt u op de pagina van het specialisme Orthopedie.

Wetenschappelijke (afstudeer)stage

Ben je als student op zoek naar een plek voor je wetenschappelijke (afstudeer)stage? Wij bieden stagemogelijkheden aan voor onder andere de volgende opleidingen: Geneeskunde, Bewegingswetenschappen, Biomedische Wetenschappen, Medical Engineering, Fysiotherapie en Orthopedische Technologie. Stages zijn vaak onderdeel van een lopend onderzoeksproject waarbij een assistent in opleiding en/of orthopedisch chirurg betrokken is. Voor de dagelijkse begeleiding kun je terecht bij de onderzoekscoördinatoren.  Regelmatig hebben wij stages open staan bij de verschillende opleidingen. Staat er momenteel geen stage open bij jouw opleiding? Neem dan contact op onderzoekscoördinatoren Marieke van der Steen en Wai-Yan Liu om de mogelijkheden te bespreken.


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden