Longgeneeskunde - Onderzoek

Longgeneeskunde – research & development

Wetenschappelijk onderzoek is belangrijk om de zorg voor patiënten te verbeteren. De afdeling Longgeneeskunde heeft research hoog in het vaandel staan. Het Researchbureau longgeneeskunde is gespecialiseerd in klinisch-wetenschappelijk onderzoek naar oncologische longziekten.
Veiligheid

Het researchbureau doet vooral veel geneesmiddelenonderzoek zoals studies met nieuwe medicijnen gericht op veiligheid, effectiviteit en verdraagzaamheid. Ook doet het bureau veel onderzoek met bestaande medicijnen waarin vaak de werking van twee medicijnen worden vergeleken.

De longonderzoekers werken in moderne laboratoria zoals het longfunctielab en het hematologisch laboratorium. Een aantal laboratoria heeft ook ruimte voor monitors zodat patiënten tijdens een onderzoek snel onderzocht kunnen worden. Het researchbureau werkt nauw samen met het Catharina Kanker Instituut en andere onderzoeksinstituten en ziekenhuizen. Voordat het researchbureau met een onderzoek start is het onderzoek goedgekeurd door de Medisch Ethische ToetsingsCommissie (METC).

De wetenschappelijke publicaties van onze specialisten vindt u terug op PubMed.


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden