Naar het ziekenhuis

Bij de huisarts

Als je je ziek voelt, ga je meestal eerst naar de huisarts. De huisarts geeft je bijvoorbeeld medicijnen of zegt dat je een paar dagen rust moet nemen. Soms vraagt hij hulp aan een arts in het ziekenhuis. Hij vraagt aan je ouders of verzorgers of zij een afspraak willen maken in het ziekenhuis.

Op de polikliniek

Op de polikliniek onderzoekt de arts je, net zoals de huisarts dat doet. Zo kan hij bijvoorbeeld je buik voelen, achter in je keel kijken en checken hoeveel je weegt. Hij zal je in ieder geval ook veel vragen stellen en schrijft alles op. Daarna gaat de arts kijken hoe hij je weer beter kan laten voelen. Dat kan zijn met medicijnen of een operatie.

Slapen in het ziekenhuis

Als je geopereerd moet worden, moet je soms één dag of een paar dagen in het ziekenhuis slapen om te herstellen van de operatie. Als kind word je dan opgenomen op de kinderafdeling.

Met spoed naar het ziekenhuis

Het kan ook gebeuren dat je met spoed naar het ziekenhuis toe moet. Dat is bijvoorbeeld als je een ongeluk hebt gehad. Meestal komt de ambulance. Deze brengt je zo snel mogelijk naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis word je opgevangen op de afdeling spoedeisende hulp.
Met spoed naar het ziekenhuis


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden