Op de kinderafdeling

Een kijkje op de kinderafdeling van het Catharina Ziekenhuis

Merijn (6) is één van de patiënten met kanker die regelmatig in het Catharina Ziekenhuis moet zijn voor zijn behandeling. Hij geeft in deze video een rondleiding over de afdeling en dagbehandeling. Zo krijg je een beeld van de afdeling en van de mensen die er werken.

Speelkamer

Vervelen hoef je je niet op de kinderafdeling. Er is een speelkamer en daar is voor alle kinderen wel iets leuks te doen. Soms mag je niet van je kamer, maar dan kun je iets lenen van de speelkamer. Ook kun je er met je bed of rolstoel naartoe. In de speelkamer hangen ook de speelkamerregels. De speelkamer is op maandag tot en met vrijdag open van 09.00 uur tot 16.30 uur. ’s Ochtends mag je met je vader en moeder komen en in de middag mogen ook broertjes, zusjes en ander bezoek mee komen spelen. Op zaterdag is de speelkamer alleen in de ochtend open, maar dan mogen je broertjes en zusjes ook meespelen.

Doedelteam

Elke dinsdagochtend komt het doedelteam op de speelkamer of naar de kinderen die op hun kamer moeten blijven. Er kan dan met een speciaal gefokte hond geknuffeld worden. Deze hond kan geen allergie kan veroorzaken.

Hoe ziet een dag eruit?

Hoe ziet je dag eruit als je opgenomen bent op de kinderafdeling? Je wordt rond 8.00 uur wakker gemaakt. In het weekend mag je wat langer uitslapen. Vaak zijn onderzoeken in de ochtend. En elke ochtend komt de dokter bij je kijken. In de middag en avond mag je bezoek ontvangen.

School

Als je lang in het ziekenhuis moet liggen kun je niet naar school. Daarom zijn er speciale juffen en meesters die in het ziekenhuis les geven.

Het BeterBoek

Als je op de Kinderafdeling ligt, krijg je het Beterboek. Daarin lees je wat er allemaal gebeurt in een ziekenhuis. Je ouders kunnen je er ook uit voorlezen. En je mag je eigen verhaal erin schrijven! Zo kun je later terug lezen wat je allemaal hebt meegemaakt in het ziekenhuis.
Kinderwebsite beterboek

Regenboog Team

Het Regenboog Team komt één keer per maand op dinsdag naar de kinderafdeling.

CliniClowns

Elke woensdag komen de CliniClowns bij ons op bezoek. Zij komen spelen, lachen, praten en stunten met de kinderen. Het is altijd heel gezellig als ze er zijn. Wil je iets meer weten over de CliniClowns dan kun je op hun website kijken, daar vind je ook spreekbeurtinformatie.


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden