Logopedie

Logopedie

040 - 239 87 59

ma-vr (08.00-16.30)

Route: 093

De logopedisten zijn specialisten in het onderzoeken en behandelen van slik-, stem-, spraak- en taalstoornissen.

Wanneer u bent opgenomen in het Catharina Ziekenhuis, of onder behandeling bent van een medisch specialist binnen het Catharina Ziekenhuis, kan uw behandelend arts het nodig vinden een logopedist in consult te vragen. De afdeling Logopedie verricht onderzoeken en behandelingen bij klinische patiënten tijdens een ziekenhuisopname. Bij volwassenen draait het dan vaak om slik-, stem-, spraak- en taalstoornissen. Bij kinderen handelt het over het algemeen om voedingsproblemen.

Volwassenen en kinderen komen voor een poliklinisch onderzoek naar het ziekenhuis toe en hebben een afspraak met de logopedist op de polikliniek. Behandeling vindt, indien mogelijk plaats in de eerstelijn bij een logopedist bij u in de buurt. Als de behandelexpertise alleen in het Catharina Ziekenhuis beschikbaar is, dan kan aansluitend behandeling plaats vinden in het ziekenhuis.

Patiënten kunnen alleen bij ons terecht als ze digitaal verwezen zijn door een specialist uit het Catharina Ziekenhuis. De logopedist neemt contact met u op om een afspraak te maken.

 


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden