Een foto van de borst heet ook wel een mammografie. In het Borstkankercentrum van het Catharina Ziekenhuis hebben we veel ervaring met deze onderzoeksmethode en u krijgt bij ons snel de uitslag.

Wat is een mammografie?

Een mammografie is een röntgenfoto van de borst, die meestal via een verwijzing van de huisarts wordt gemaakt. Alle vrouwen krijgen in het Catharina Ziekenhuis standaard een 3D mammogram. Hierop zijn vetweefsel, klierweefsel en bindweefsel zichtbaar. Een mammografie maakt ook afwijkingen in de borst zichtbaar, zoals een tumor of een voorstadium van kanker. Een mammografie wordt gemaakt door de borst plat te drukken; door de compressie kunnen er kwalitatief betere opnames gemaakt worden. Met name dit platdrukken van de borst kan pijnlijk zijn, maar het is niet schadelijk en het duurt slechts enkele seconden.

De uitslag

Het Borstkankercentrum van het Catharina Ziekenhuis beschikt over de mogelijkheid van ééndagsdiagnostiek: patiënten die ongerust zijn over een afwijking in de borst worden binnen 24 uur gezien. Bij het Borstkankercentrum van het Catharina Ziekenhuis kunnen ze de eerstvolgende werkdag terecht. Voor lichamelijk én beeldvormend onderzoek. De patiënt krijgt dezelfde dag nog de uitslag. U heeft snel duidelijkheid over uw klacht of probleem en eventueel vervolgonderzoek. Alleen als u een punctie of biopsie heeft gehad, duurt het twee werkdagen voor de uitslag bekend is.

Voor patiënten die via de huisarts doorgestuurd worden geldt dat de uitslag binnen twee tot drie werkdagen beschikbaar is bij de huisarts.

Meer informatie over het onderzoek kunt u lezen in de folders.

Reacties op dit onderzoek (2)

bea der kinderen-hoppenbrouwers

Waardering

Ik ben vanaf juni 2016 al verschillende keren bij Saskia geweest. Ze is heel vriendelijk en ze geeft me veel steun. Ze neemt ook de tijd voor je.

Marianne Teunissen

Waardering

Ben binnen 8 maanden 2 keer geweest, allebei de keren bij Saskia. Ze is heel vriendelijk en legt alles goed uit. Ze neemt het zekere voor het onzekere en neemt absoluut geen risico. Gelukkig was het beide keren vals alarm.

Plaats ook uw reactie

Aanhef

Indien u bij ons bent behandeld, hoe waardeert u onze zorg?