Borstkankercentrum

Borstkankercentrum

ma-vr (08.30-16.30)

Route: 217

Het Borstkankercentrum van het Catharina Kanker Instituut is een landelijk expertisecentrum voor patiënten met borstkanker. Met een verwijzing van uw huisarts of een verwijzing vanuit het bevolkingsonderzoek kunt u binnen 24 uur bij ons terecht.

Het centrum biedt hoogwaardige zorg op maat. Samen kiezen we voor de behandeling die bij uw situatie past. We betrekken u en uw naasten actief bij de onderzoeken, de behandeling en het herstel. Wij bieden u moderne behandeltechnieken die zijn gebaseerd op de laatste inzichten en recent wetenschappelijk onderzoek.

Ongerust

Een plotse verandering aan een van uw borsten is vaak erg schrikken. Gelukkig zijn niet alle afwijkingen een aanwijzing voor borstkanker. Maar liefst 75 procent van de veranderingen is géén kanker. Dat is geruststellend nieuws, maar tegelijkertijd blijft het van het grootste belang om alert te zijn. Wanneer u één, of meer van de volgende veranderingen zelf opmerkt, is het verstandig dat u snel naar de huisarts gaat.

 • een knobbeltje of deukje in de borst
 • recent ingetrokken tepel
 • verandering van de tepel: roodheid, schilfertjes of een plekje dat op eczeem lijkt
 • bloederig of bruin tepelvocht
 • een wondje van de huid dat niet geneest
 • een borst die warm aanvoelt en rood verkleurd is
 • zwelling in de oksel

Klachten hoeven niet altijd te wijzen op borstkanker. Er zijn ook veel goedaardige borstaandoeningen.

Uw huisarts zal u verwijzen voor diagnostiek. Dit kan in het Catharina Ziekenhuis binnen 24 uur. U belt telefoonnummer 040 – 239 85 65, dit is de afdeling radiologie. De medewerker maakt voor u op de eerstvolgende werkdag een afspraak voor een foto (mammografie) en/of echo van de borst.

Snel duidelijkheid

Hoe eerder u contact opneemt met de huisarts, hoe sneller die kan beoordelen wat er aan de hand is en hoe eerder wij u kunnen zien.  Onze artsen, verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen en secretaresses zetten zich iedere dag voor de volle 100 procent in om zo snel mogelijk een diagnose te stellen en de meest optimale behandeling te geven met de hoogste kwaliteit van leven. Dit mag u van ons verwachten:

 • binnen één werkdag kunt u bij ons terecht na verwijzing door de huisarts;
 • op hetzelfde dagdeel een (voorlopige) diagnose. Echter, als u een punctie of biopt heeft gehad, duurt het één tot twee werkdagen voor de uitslag bekend is;
 • aanvullend onderzoek zoals een MRI-onderzoek plannen we zo snel mogelijk;
 • alle onderzoeken vinden plaats op één locatie.

Multidisciplinair

Onze gespecialiseerde zorgprofessionals werken nauw samen als één team. Zij bespreken de patiënten in een multidisciplinair overleg. Op deze manier kijken meerdere ogen mee vanuit verschillende disciplines. Zo kunnen wij snel duidelijkheid geven en zorgen voor een vlotte doorloop van het zorgproces.

Santeon

Het inzichtelijk maken van onze zorgresultaten vinden we belangrijk. Hiermee stimuleren we dat patiënten regie nemen over hun eigen behandeling. Met behulp van gepersonaliseerde informatie over uitkomsten van zorg zijn patiënten namelijk beter in staat om, samen met hun zorgverleners, te beslissen welke zorg het beste bij hen past. Het Catharina Ziekenhuis doet dit samen met zes andere ziekenhuizen binnen het Santeon verband. Continu meten we onze prestaties en vergelijken deze met de andere topklinische ziekenhuizen. Hiervan leren we, kunnen we telkens verbeteren en samen de borstkankerzorg in Nederland naar een steeds hoger kwaliteitsniveau brengen.

Patiëntverhaal Gerda Cobben: “Deel het verdriet of het plezier”

Onze medewerkers


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden