Plastische chirurgie

Plastische chirurgie

040 - 239 71 20

Route: 136

De chirurgen van het specialisme Plastische chirurgie voeren operaties uit om de vorm of functie van een lichaamsdeel te herstellen. Voorbeelden zijn doorgesneden pezen, grote littekens en ooglidcorrecties.

Plastische chirurgie is een breed specialisme. Het bestaat uit drie onderdelen:

  • Reconstructieve chirurgie: operaties die de vorm of functie van een lichaamsdeel herstellen.
  • Handchirurgie: operaties bij beperkingen aan handen in het dagelijks leven.
  • Cosmetische chirurgie: cosmetische ingrepen aan het lichaam onderverdeeld in verzekerde en niet-verzekerde zorg.

Reconstructieve chirurgie

Onder reconstructieve chirurgie verstaan we operaties die de vorm of functie van een lichaamsdeel herstellen. Denkt u hierbij aan het corrigeren van een litteken tot meer gecompliceerde ingrepen zoals herstel van vorm en functie na kankeroperaties, verkeersongevallen, brandwonden enzovoort.

Handchirurgie

Handchirurgie passen wij toe als u beperkingen ervaart aan uw handen tijdens uw dagelijks leven. Dit kunnen acute aandoeningen zijn, vaak veroorzaakt door ongevallen. Of het gaat om chronische aandoeningen zoals het Carpale tunnelsyndroom, de ziekte van Dupuytren of een peesschedeontsteking van de vinger.

Cosmetische chirurgie

Voor cosmetische chirurgie kunt u bij ons terecht als u ontevreden bent over een bepaald aspect van uw lichaam. Een cosmetische ingreep kan er toe bijdragen dat u zich prettiger voelt en dat u meer zelfvertrouwen krijgt. Als dat uw doel is, bent u bij ons aan het juiste adres.

Na uw eerste consult in het Catharina Ziekenhuis wordt vaak pas duidelijk of de zorg onder de verzekerde of niet-verzekerde zorg valt. Indien het niet-verzekerde zorg betreft wordt u nog steeds behandeld in de vertrouwde, professionele en veilige omgeving van het Catharina Ziekenhuis door onze plastische chirurgen, maar loopt het niet via uw zorgverzekeraar. Uw ingrepen worden hierbij uitgevoerd door CosMedic Meer informatie over niet-verzekerde zorg vindt u op de website van CosMedic.

Onze medewerkers


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden