Verloskunde

Verloskunde

040 - 239 81 40

24/7

Route: 482

Onze verloskundigen en gynaecologen begeleiden u bij uw zwangerschap en bevalling. U kunt om medische redenen bevallen in het Catharina Ziekenhuis, maar ook zonder medische indicatie bent u van harte welkom.

Vrouw Kind Centrum

De afdeling Verloskunde is onderdeel van het Vrouw Kind Centrum. Dit is een samenwerking tussen de afdelingen Verloskunde, de couveuseafdeling en de Kinderafdeling. Het centrum is ontworpen volgens het concept ‘gezinsgerichte zorg’. Ouders en kinderen kunnen dag en nacht bij elkaar blijven. Dat geldt op alle 15 kraamsuites, alle 12 couveusekamers en op de kinderafdeling.

Moeder en kind altijd samen

Op onze afdeling Verloskunde staat de zorg voor uw gezin centraal. Moeder en kind worden op onze kraamafdeling na de bevalling nooit gescheiden (ook niet als een van de twee extra zorg nodig heeft). Uw partner kan altijd blijven slapen. Ook op onze couveuseafdeling hebben we speciale kamers voor baby’s die extra zorg nodig hebben of te vroeg geboren zijn. Ook hier blijven moeder en kind bij elkaar en kan de partner blijven slapen.

Uw zwangerschap

Tijdens de zwangerschap komt er nogal wat op u af. Er is veel voorlichtingsmateriaal beschikbaar dat belangrijk en nuttig voor u kan zijn op verschillende momenten in de zwangerschap. Op deze website hebben wij de belangrijkste informatie voor u geselecteerd.

Uw zwangerschap – Catharina Ziekenhuis

Bekijk de voorlichtingsfilm over uw zwangerschap en bevalling (opent in een nieuw venster)

Onze kraamafdeling

Onze kraamafdeling beschikt over vijftien ruime, sfeervolle kraamsuites. Deze kraamsuites zijn van alle gemakken voorzien. Elke kamer heeft een keukentje, een badkamer en is voorzien van internet, tv en living colors. Drie kraamsuites hebben een bevalbad.

Meer over bevallen in ons ziekenhuis

De couveuseafdeling

Uw kindje wordt opgenomen op de couveuseafdeling als het extra zorg nodig heeft. Bijvoorbeeld wanneer het te vroeg geboren is of te licht van gewicht. Soms is de geboorte moeizaam verlopen of heeft het kindje een infectie. Die speciale zorg en behandeling kan niet gegeven worden op de kraamafdeling of thuis.

Meer over onze couveuseafdeling

Regionale samenwerking

In onze regio werken we intensief samen met diverse partijen die betrokken zijn bij de zwangerschap en geboorte. Op de website ‘Zwanger In Zuid Oost Brabant’ vindt u de meest actuele folders en informatie over zwangerschap, bevalling en kraambedperiode: https://zizobrabant.nl/.

Onze medewerkers


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden