Verloskunde

Onze verloskundigen en gynaecologen begeleiden u bij uw zwangerschap en bevalling. U kunt om medische redenen bevallen in het Catharina Ziekenhuis, maar ook zonder medische indicatie bent u van harte welkom.

Bevallen is heel mooi maar ook spannend. Onze verloskundigen en gynaecologen begeleiden u tijdens de zwangerschap en bevalling. U kunt om medische redenen bevallen in het Catharina Ziekenhuis, maar ook zonder medische indicatie bent u van harte welkom.

Op de moderne afdeling Verloskunde, onderdeel van het Vrouw Kind Centrum die bestaat uit de kraamafdeling, couveuseafdeling en kinderafdeling, is alle nodige zorg voorhanden. U wilt het beste voor uw kind en wij willen u en uw gezin de beste zorg bieden.

Ons gespecialiseerde team staat 24 uur per dag en 7 dagen in de week voor u klaar zodat u op een veilige en prettige manier kunt bevallen. Heeft u specifieke wensen? Bespreek dit dan met ons. Wij proberen uiteraard zo veel mogelijk aan uw wensen te voldoen.

Moeder en kind altijd samen

Op onze afdeling Verloskunde staat de zorg voor uw gezin centraal. Moeder en kind worden op onze kraamafdeling na de bevalling nooit gescheiden (ook niet als een van de twee extra zorg nodig heeft). Uw partner kan altijd blijven slapen.

Ook op onze couveuseafdeling hebben we speciale kamers voor baby’s die extra zorg nodig hebben of te vroeg geboren zijn. Ook hier blijven moeder en kind bij elkaar en kan de partner blijven slapen.

Uw zwangerschap

Tijdens de zwangerschap komt er nogal wat op u af. Er is veel voorlichtingsmateriaal beschikbaar dat belangrijk en nuttig voor u kan zijn op verschillende momenten in de zwangerschap. Op deze website hebben wij de belangrijkste informatie voor u geselecteerd.Meer over uw zwangerschap

Onze kraamafdeling

Onze kraamafdeling beschikt over vijftien ruime, sfeervolle kraamsuites. Deze kraamsuites zijn van alle gemakken voorzien. Elke kamer heeft een keukentje, een badkamer en is voorzien van internet, tv en living colors. Drie kraamsuites hebben een bevalbad.Meer over bevallen in ons ziekenhuis

De couveuseafdeling

Uw kindje wordt opgenomen op de couveuseafdeling als het extra zorg nodig heeft. Bijvoorbeeld wanneer het te vroeg geboren is of te licht van gewicht. Soms is de geboorte moeizaam verlopen of heeft het kindje een infectie. Die speciale zorg en behandeling kan niet gegeven worden op de kraamafdeling of thuis.Meer over onze couveuseafdeling

Regionale samenwerking

In onze regio wordt intensief samengewerkt door diverse partijen die betrokken zijn bij de zwangerschap en geboorte. Op de website ‘Zwanger In Zuid Oost Brabant’ vindt u de meest actuele folders en informatie over zwangerschap, bevalling en kraambedperiode.
Linken naar: https://zizobrabant.nl/

Actueel

Meer weten?

Wilt u meer weten over dit specialisme, een specifieke behandeling of onderzoek? Bekijk dan de video’s of de patiëntenfolders van dit specialisme. Wilt u graag persoonlijk advies van één onze specialisten? Maak dan een afspraak.