App de Expert: stel direct vragen tijdens de live robotoperatie!

Live meekijken met robotoperatie in het Catharina Ziekenhuis via krantenwebsites

Eindhoven, 09 mei 2019 | Tijdens de Dutch Technology Week (DTW) kunnen geïnteresseerden op woensdag 22 mei live meekijken tijdens een robotoperatie in het Catharina Ziekenhuis. De specialisten van het ziekenhuis opereren een vrouw bij wie baarmoederhalskanker is geconstateerd. Belangstellenden kunnen de operatie live volgen via de websites van de kranten van onder meer het AD, Eindhovens Dagblad (ED), Brabants Dagblad (BD) en BN/DeStem. De uitzending begint woensdag 22 mei om 11.00 uur.

Het gaat om een gynaecologische operatie - verwijdering baarmoeder - die wordt uitgevoerd door gynaecoloog dr. Ruud Bekkers. Onder de naam ‘App de Expert’ kunnen kijkers tijdens deze operatie via Whatsapp en Facebook ook vragen stellen. Gynaecoloog dr. Dorry Boll beantwoordt de vragen live vanuit de operatiekamer. Vragen kunnen op de dag van de operatie worden gestuurd naar het mobiele nummer: 06-17 50 81 00.

Complexe kanker

De operatie wordt uitgevoerd met de nieuwste Da Vinci Xi-operatierobot van het Catharina Ziekenhuis. In maart heeft het ziekenhuis deze operatierobot in gebruik genomen. Met de robot worden voornamelijk complexe kankeroperaties uitgevoerd, zoals prostaatkanker, gynaecologische kanker, blaaskanker, nierkanker, alvleesklierkanker en endeldarmkanker. Het ziekenhuis is een belangrijk verwijscentrum voor deze vormen van kanker en ziet de afgelopen jaren het aantal complexe operaties stijgen. Met behulp van een robot kunnen specialisten nauwkeuriger werken met minder bloedverlies voor de patiënt.

Werken met een operatierobot heeft ook een groot ergonomisch voordeel. De operaties zijn voor de medisch specialisten en het OK-personeel minder belastend. Bovendien hoopt het ziekenhuis door te investeren in de nieuwste robottechnologie ook nieuwe medewerkers aan te trekken. Het ziekenhuis is ervan overtuigd dat robotoperaties de toekomst worden. In de nabije toekomst zullen steeds meer specialismen gebruik maken van deze techniek.

Gespecialiseerd centrum

Het Catharina Ziekenhuis is voor Brabant en Noord-Limburg hét gespecialiseerde centrum voor gynaecologische kanker. Vrouwen met een complexe vorm van gynaecologische kanker worden voor hun operatie vaak doorverwezen naar het Catharina Ziekenhuis.

Dutch Technology Week

Van 20 t/m 25 mei 2019 vindt de 8e editie van de Dutch Technology Week plaats. Eén week met circa  50 events rondom het thema technologie,  zoals het technologiefestival Night of the Nerds voor iedereen tussen de 14 en 19 jaar en de science & technologyweek Quiz Night XL voor professionals en studenten. De evenementen worden georganiseerd en mogelijk gemaakt door ruim 100 financiële- en eventpartners (www.dutchtechnologyweek.com).

De hightech industrie is een belangrijke sector voor de Nederlandse economie. De sector draagt bij aan het ontwikkelen van oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken en levert echt topprestaties. En daar zijn we ontzettend trots op! Om dit trotse gevoel te delen werken bedrijven, overheden en kennisinstellingen samen aan een week vol met technologische verrassingen. Iedereen kan tijdens de Dutch Technology Week (DTW) zien, voelen en ervaren hoe kansrijk en uitdagend het is om mee te werken aan uitvindingen die de wereld veranderen.


Catharina Ziekenhuis lanceert App de Expert

Eindhoven, 21 januari 2019 | Op Wereldkankerdag, maandag 4 februari, heeft het Catharina Ziekenhuis in samenwerking met vier patiëntenorganisaties en acht dagbladen van de Persgroep via online televisie live aandacht besteed aan de vijf grootste tumorsoorten. Onder de naam ‘App de Expert’ werden in de middag en avond vijf live-uitzendingen uitgezonden over kanker. Per uitzending stond één tumorsoort centraal. Tijdens de uitzendingen konden kijkers via Whatsapp en Facebook live vragen stellen aan kankerexperts van het Catharina Ziekenhuis.

Informeren patiënten

App de Expert is een initiatief van de Persgroep, vier patiëntenorganisaties en het Catharina Ziekenhuis. Door het laagdrempelig geven van informatie over kanker en de mogelijkheid om direct vragen te stellen aan experts willen we patiënten en hun naasten zo goed mogelijk informeren over kanker, de behandeling ervan en de gevolgen van de ziekte op korte en lange termijn.

Archief

Bekijk het archief of spring direct naar de uitzending van uw keuze

4 feb 2019 - App de Expert over

Deel deze pagina