App de Expert: stel direct vragen tijdens de live operatie!

Op Wereldkankerdag, dinsdag 4 februari, besteedde het Catharina Ziekenhuis in samenwerking met patiëntenorganisaties, de organisatie van Wereldkankerdag en Omroep Brabant via de website en Facebook live aandacht aan vier grote tumorsoorten. Onder de naam ‘App de Expert’ werden in de middag en avond vier live-uitzendingen uitgezonden over kanker. Per uitzending stond één tumorsoort en behandeling centraal. Gekozen is voor longkanker, darmkanker, gynaecologische kanker en borstkanker. Tijdens de uitzendingen konden kijkers via Whatsapp en Facebook live vragen stellen aan kankerexperts van het Catharina Ziekenhuis.

De online live-uitzendingen werden gepresenteerd door Cindy de Koning. De uitzendingen zijn terug te kijken via de Facebookpagina’s van de betrokken patiëntenorganisaties en op de website Wereldkankerdag.nl. Bekijk ons archief.

Het programma voor ‘App de Expert’ van dinsdag 4 februari:

15.30 uur: Longkanker met longartsen Ben van den Borne en Quincy de Waard
16.30 uur: Darmkanker met chirurg Pim Burger en radiotherapeut Jeltsje Cnossen
18.30 uur: Gynaecologische kanker met gynaecologen-oncologen Ralph Hermans en Jurgen Piek
19.30 uur: Borstkanker met chirurg Yvonne van Riet en internist oncoloog Birgit Vriens

Tijdens de live-uitzendingen konden vragen via Whatsapp worden ingestuurd. Ook vragen die via social media binnenkomen werden doorgezet naar de studio.

Informeren patiënten

‘App de Expert’ is een initiatief van Omroep Brabant, patiëntenorganisaties en het Catharina Ziekenhuis. Door het geven van informatie over kanker en de mogelijkheid om direct vragen te stellen aan experts willen we patiënten en hun naasten zo goed mogelijk informeren over kanker, de behandeling ervan en de gevolgen van de ziekte op korte en lange termijn.

Bekijk het archief of spring direct naar de uitzending van uw keuze

4 februari 2020 - App de expert over

6 november 2019 - App de expert Hartklep operatie