Vragen over kanker? App de Expert

Catharina Ziekenhuis lanceert App de Expert

Op Wereldkankerdag, maandag 4 februari, heeft het Catharina Ziekenhuis in samenwerking met vier patiëntenorganisaties en acht dagbladen van de Persgroep via online televisie live aandacht besteed aan de vijf grootste tumorsoorten. Onder de naam ‘App de Expert’ werden in de middag en avond vijf live-uitzendingen uitgezonden over kanker. Per uitzending stond één tumorsoort centraal. Tijdens de uitzendingen konden kijkers via Whatsapp en Facebook live vragen stellen aan kankerexperts van het Catharina Ziekenhuis.

Informeren patiënten

App de Expert is een initiatief van de Persgroep, vier patiëntenorganisaties en het Catharina Ziekenhuis. Door het laagdrempelig geven van informatie over kanker en de mogelijkheid om direct vragen te stellen aan experts willen we patiënten en hun naasten zo goed mogelijk informeren over kanker, de behandeling ervan en de gevolgen van de ziekte op korte en lange termijn.

Longkanker

Longkanker is een van de meest voorkomende kankers. Bij longkanker ontstaat er een kwaadaardige tumor in een long.

In onze live uitzending heeft Ben van de Borne diverse vragen beantwoord. Bekijk de uitzending hieronder:

Lees meer over deze uitzending

Patiëntenorganisatie Longkanker Nederland

Deze uitzending wordt gemaakt in samenwerking met Patiëntenorganisatie Longkanker Nederland. Kijk voor meer informatie op: www.longkankernederland.nl.

Huidkanker

Huidkanker ontstaat als gewone huidcellen ontaarden in kwaadaardige cellen die ongeremd kunnen delen. De belangrijkste oorzaken van huidkanker zijn zonlicht en de straling van zonnebanken.

Bekijk hieronder de uitzending met Sharon Dodemont:

Lees meer over deze uitzending

Stichting Melanoom

Deze uitzending wordt gemaakt in samenwerking met Stichting Melanoom. Melanoom, de meest agressieve vorm van huidkanker, staat in de top-3 van de meest voorkomende vormen van kanker onder jongeren. Het is belangrijk om te weten wat het is en waar je op moet letten. Stichting Melanoom kan je daarbij helpen. Kijk voor meer informatie op: www.stichtingmelanoom.nl.

Darmkanker

Darmkanker begint meestal als een poliep. De meeste poliepen zijn goedaardig en zullen dat ook altijd blijven, maar sommige poliepen kunnen uitgroeien tot een kwaadaardige tumor: darmkanker.

Bekijk de video van onze live-uitzending waarbij Pim Burger uitleg geeft over darmkanker:

Lees meer over deze uitzending

Borstkanker

Eén op de negen vrouwen krijgt borstkanker. In ons Catharina Borstkankercentrum kunnen we snel een diagnose stellen en de borstkanker onder andere behandelen met bestraling, chemotherapie of een operatie.

Yvonne van Riet heeft tijdens de live-uitzending van App de Expert diverse vragen doorgenomen. Bekijk deze uitzending:

Lees meer over deze uitzending

BVN

Deze uitzending wordt gemaakt in samenwerking met patiëntenvereniging BVN. Ben je op zoek naar informatie over borstkanker, bezoek dan website van BVN: www.borstkanker.nl.

Prostaatkanker

Prostaatkanker (prostaatcarcinoom) is bij mannen de meest voorkomende soort kanker in Nederland. Per jaar krijgen ongeveer 10.000 mannen in Nederland prostaatkanker.

Bekijk de live uitzending van App de Expert met uroloog Eric Vrijhof.

Lees meer over deze uitzending

ProstaatKankerStichting.nl

Deze uitzending wordt gemaakt in samenwerking met  de ProstaatKankerStichting.nl. Ben je op zoek naar informatie over prostaatkanker, bezoek dan de website: www.prostaatkankerstichting.nl.

Deel deze pagina